Yeşil nakliye koridoru kuruluyor

MDN İstanbul

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’nın bu yıl 27’ncisi gerçekleştirildi. Bu yıl Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde gerçekleşen Konferans’ta Dünya Liderleri Zirvesi esnasında yeşil nakliye koridoru kurulması konusunda anlaşma imzalandı.

Singapur Denizcilik ve Liman Otoritesi (MPA), Los Angeles Limanı, Long Beach Limanı ve İstanbul’un da üyelerinden birisi olduğu C40 Şehirleri, Singapur ile San Pedro arasında yeşil ve dijital bir nakliye koridoru kurmak için görüşmelere başladı.

ABD ve Norveç tarafından başlatılan Green Shipping Challenge’ı desteklemek amacıyla başlatılan proje kapsamında oluşturulması planlanan koridorda, yakıt ikmali için düşük ve sıfır karbonlu yakıtların kullanılmasının yanında düşük ve sıfır karbonlu gemilerin konuşlandırılmasını desteklemek için dijital araçların geliştirilmesine odaklanılacak.

Koridor için görüşen üç liman ve C40 Şehirleri, düşük ve sıfır karbon emisyonlu çözümlerin dağıtımını hızlandırmak için denizcilik ve enerji zincirlerindeki diğer paydaşlarla yakın işbirliği içinde çalışacak.

Ayrıca ortaklar, dijital nakliye programlarını belirleyecek ve verimli kargo hareketini desteklemek adına yakıt ikmali için yeşil yakıt kaynakları geliştirecekler. Yeşil ve dijital nakliye koridoru, sera gazı emisyonlarını azaltmanın yanı sıra, liman ve nakliye talebiyle bağlantılı sıfır karbonlu enerji merkezleri de dâhil olmak üzere yeşil altyapıya yapılan yatırımların sürekliliğini sağlamaya odaklanacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın