YENİ KİTAP Her şeyiyle gemi inşaa

MDN İstanbul

TÜDEV Öğretim Üyesi Kaptan Serdal Can, Sinerji Yayın’dan çıkan zabitan ve kaptanlara başvuru kaynağı olarak yazdığı Gemi Stabilitesi 1 adlı kitaptan sonra Denizciler İçin Gemi İnşa adlı kitabını da baskıya vermeye hazırlanıyor.
Gemi inşa endüstrisindeki son gelişmeler ve ilerlemeler dikkate alınarak hazırlanan Denizciler İçin Gemi İnşa, temel bilgilere ilaveten en son sistemdeki dizayn ve yapıları kapsıyor. Türk gemi inşa sanayiinde az rastlanan LPG ve LNG gemilerine, Flap’li dümenlere, Becker dümen sistemlerine, Pitch kontrollü bow thruster’lara, Kort Nozul sistemlere, Voith Scheneider dümen ve pervane sistemlerine, konteynerler için gantry vinçlere, podlu pervane sistemlerine aktif fin stabilizer gibi konulara değiniliyor. Kitapta ayrıca yeni tip konteyner gemilerine ve sistemlerine, çift cidarlı dökmecilere, fast ferry’lere, RO-RO’lara, tüm tanker sistemlerine ve yapılarına, kimyasal tankerler ve yapıları da dahil olmak üzere soğutuculu gemilere (refeers), karışık yük gemilerine, yolcu gemilerine de detaylı olarak yer veriliyor.

Öğrenci, işveren ve çalışanlar için referans bir kaynak
Can, kitap hakkında şunları söyledi: “Kitabımın, denizcilik okullarında okuyan güverte ve makine bölümü öğrencileri için IMO müfredatını kapsayan yegâne kaynak ve şu an denizcilik mesleğindeki tüm güverte ve makine zabitlerin, kaptan ve başmühendislerin ihtiyaç duyacağı hemen hemen tüm bilgileri kapsayan bir referans olacağı kanaatindeyim. Kitap ayrıca sektörde çalışan tüm gemi adamları, gemi inşa mühendisleri/tasarımcıları, klas kuruluşları sörveyörleri, deniz danışmanları, tersane sahipleri, armatörler, işletme müdürleri, teknik müdürler, operasyon müdürleri, ekipman ve donanım imalatçıları, güverte ve makine enspektörleri, dry-dock/havuz yöneticileri ve personeli, tersane çalışanları, liman yöneticileri, yük elleçleme operasyonu yapanlar için de yararlı, pratik ve güvenilir bir kaynak olacağı düşüncesindeyim.”

Bunu Paylaşın