Yat vergilendirmeleri değişiyor

MDN İstanbul

Başbakan Erdoğan: Yatlara yönelik olarak vergilendirmedeki yapıyı değiştiriyoruz

Yap-işlet-devret modeliyle Doğuş Grubu tarafından inşa edilen ve kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük marinalarından biri olan Didim Yat Limanı’nın açılışı  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski devlet bakanları Mehmet Aydın, Kürşat Tüzmen ve ilgili bürokratlar ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığ› konuflmada, ilk Bakanlar Kurulu toplantısında yatlara yönelik vergilendirmedeki yapıyı değiştireceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle kaplı olduğunu, ancak sadece konuşmanın bir şey kazandırmadığını, hükümetleri döneminde bir şeylerin değişmeye başladığını anlattı. Denizcilik meslek yüksekokullarını kurmaya başladıklarını belirten Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: ”Babam gerçi kıyı kaptanıydı. Hep sorardım ‘Rize’nin çocukları niçin artık denize küskün?’ diye. Eskiden kaptan olurdu, denizci olurdu. Ama şimdi yok? Bunları, biz denizle iç içe olan yerlerde okulları çoğaltarak yeniden denize kazandıracağız. İnşallah denizcilikte sadece işin işletmesinde, ticaretinde değil, inşasına varıncaya kadar her alanda yeniden denizle barışık bir Türkiye oluşturacağız. Turgutreisleri, Barbarosları inşallah bizler de izleyeceğiz. Onların yolunda olacağız. Özel sektör yatırımları Türkiye’nin motoru oldu. Türkiye’nin itici gücü oldu. İstikrar ortamı güven ve huzur ortamı bizim kendi yatırımcılarımıza da yeni imkanlar, yeni ufuklar açtı. Milletimizle, özel sektörümüzle el ele huzur içinde yarınlara yürümeye devam edeceğiz. Hiç tereddütümüz yok. Şunu bütün samimiyetimle söylüyorum, Türkiye’yi güzel günler bekliyor.  Türkiye artık yıllardır özlediği, yıllardır beklediği o günlere kavuşacak. O günler artık bize uzak değil. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.”

Bakanlar Kurulunda
düzenleme yapılacak

Yabancı bayraklı Türk gemilerine yönelik yeni bir düzenleme yapacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: ”İlk bakanlar Kurulunda yatlara yönelik olarak vergilendirmedeki yapıyı değiştiriyoruz, ama tabi şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Maalesef ülkemizdeki birçok yat sahiplerinin yabancı bayraklı olarak dolaşmaları vardı. O da doğrusu bizi rahatsız ediyordu. Tanıyoruz, biliyoruz ki bu Mehmet’tir, Ahmet’tir. Arkadaki bayrağa bakıyoruz yabancı bayrak. Şimdi ‘bu bayrakları kaldırın’ diyoruz. Türk bayrağını as ve vergiyi de biz düşürüyoruz. Yabancı denizlerle Türk bayrağıyla dolaş. Bu da Bakanlar Kurulu kararından sonra ciddi bir sıçrama getirecek. Diğer yatlarla ilgili vergilendirmelerde bunu düşünüyoruz.”

Bunu Paylaşın