YASA ve MAN’dan işbirliği

MDN İstanbul

YASA Tanker, yeni inşa edilen 3 adet 158,000 dwt’lik Suezmax tankerlerinin ana motorlarına turboşarj üretilmesi için MAN Energty Solutions’a sipariş verdi.

Koreli DHSC tersanesinde inşa halinda olan gemilere eklenecek olan 3 adet TCT60 turbosarj, MAN B&W 6G70ME-C10.5 ile desteklenecek.

Anlaşma sonrası turboşarjlar hakkında bilgiler veren Yasa Holding Teknik Direktörü Mustafa Karaduman, ‘‘Deniz dizel motorlarının sürekli ve istikrarlı güç beslemesinin sağlanmasında önemli bir rol oynayan ve temel sistemlerinden biri olan turboşarjlar, çevreye daha az egzoz emisyonu yayılmasında önemli bir rol oynar. Ayrıca, turboşarjın performansı, yakıt ekonomisi, güç ve ana motorun güvenilirliği gibi tüm önemli motor parametrelerini etkiler,’’ dedi.

MAN Energy Solutions Satış ve Lisansı Turboşarjlar ve Egzoz Gazı Arıtma Direktörü Ralph Klaunig ise, ‘‘Güvenli ve uzun süreli çalışma için yüksek kaliteli bir turboşarj çok önemlidir. Yasa Tanker’in de bu sebepler doğrultusunda yeni TCT60’ımızı seçmesinden gurur duyuyoruz,’’ ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın