Yasa Golden yoluna devam ediyor

MDN MEDIA

Exxon’un şu anki işletmecisi olduğu ve Amerikan Hükûmeti’nin yaptırım uyguladığı Yasa Golden, Texas’taki Baytown Rafinerisi’ne doğru ilerliyor

Yasa Golden’ın kiracısı Exxon, Yasa Golden’ı Rusya petrolünü taşıdıktan aylar sonra kiraladığı için yaptırımlardan muaf tutuldu. Exxon yaptığı açıklamada, Yasa Golden’ın yoluna devam ettiğini ve yük indirmesinin, Amerikan Hazine Bakanlığı’nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından onaylandığını, taşınan malların da Kanada menşeli olduğunu söyledi.

Yasa Golden’ın, Amerika merkezli servis sağlayıcılarıyla çalıştığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili isminin açıklanmasını istemeyen bir tavan fiyat koalisyonu görevlisi Reuters’a, Amerikan servis sağlayıcılarının petrolün fiyatıyla ilgili yanlış bilgilendirilmişlerse, yaptırımlara maruz kalmayacaklarını söyledi.

Yasa Golden Bosphorus’un sahibi Yasa Holding ise 9 Ekim haftası yaptığı açıklamada, Londra merkezli büyük sigorta firmalarından Rusya menşeli ürünleri taşımak için gerekli belgeleri aldıklarını ve şirket politikaları olarak bir yılı aşkın süredir Rus petrolü taşımadıklarını söyledi.

Reuters

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın