Yakamoz Festivali kutlanacak

MDN İstanbul

TMMOB GEMİMO tarafından 2016 yılından itibaren her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde düzenlenen YAKAMOZ Sempozyumu, Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) 18 Mayıs’ı Uluslararası Denizci Kadınlar Günü ilan etmesi sebebiyle, bu yıl 18 Mayıs’ta “Uluslararası Denizci Kadınlar Günü”nde, Yakamoz: Deniz ve Kadın Festivali olarak kutlanacak.

TMMOB GEMİMO bünyesindeki kadın denizci üyelerin bir araya gelerek özellikle kız öğrencilerin staj sorununu çözmesi amacıyla kurulan YAKAMOZ daha sonra tüm kadın denizcilerin sorunlarına hitap eden ve bu konuda yol haritası oluşturan bir yapı ile geldi.

Sektördeki öncü kadınların mesleki yolculuklarındaki başarılarını ve yaşadıkları zorlukları anlattıkları YAKAMOZ’da denizcilikte mesleğine yeni başlayan öğrenci ve meslektaşlar arasında farkındalık yaratmak, denizcilikteki mesleki yaşamlarına ışık tutmak ve dayanışma oluşturmak hedefleniyor.

18 Mayıs Uluslararası Denizci Kadınlar Günü’nde denizcilik sektörünün ışıldayan kadınlarının bir araya geleceği “Yakamoz: Deniz ve Kadın Festivali”, DFDS Ana Sponsorluğunda İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde sektörün önde gelen temsilcilerinin, uzmanlarının, akademisyenlerinin ve tüm fakültelerden gelecek denizci öğrencilerin katılımıyla saat 14.00-18.00 arasında kadının denizlerdeki varlığı kutlanacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın