Wärtsilä, en büyük ve verimli krill troll teknesini tasarlayacak

MDN İstanbul

Teknoloji grubu Wärtsilä, Shanghai Chonghe Marine Industry (CMI) ile teslim edildiğinde türünün en büyüğü ve en verimlisi olacak yeni bir kril balıkçı teknesinin tasarımını sağlamak üzere sözleşme imzaladı. Yaklaşık 140 metre uzunluğunda olacak olan gemi, Antarktika’nın kril balıkçılık alanlarında faaliyet gösterecek ve uzun süre denizde kalabilecek. Yüksek kaliteli kril ürünlerini yerleşik işleme özelliklerine sahip en son balıkçılık ekipmanları ile donatılacak olan gemi, hem yüksek operasyonel verimlilik hem de minimum çevresel etki gözetilerek tasarlanacak.

Okyanus hasadı, özellikle Antarktika’nın bozulmamış sularında sürdürülebilir bir şekilde yapılmalıdır. Wärtsilä, türünün en büyük verimli gemisinde daha az yakıt yakarak, operatörün emisyon kotasında çok daha düşük karbon ayak izine ulaşılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Gemi, Wärtsilä tarafından CMI için tasarlanan ikinci kril balıkçı teknesi olacak. Shen Lan adındaki ilk tekne 115 metre uzunluğundaydı ve motorları da Wärtsilä’dan tedarik edilmişti.

İlk tasarımın bu yılın ikinci çeyreğinde tamamlanması ve geminin planlanan teslimatının 2023’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu haber/makale kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın