Venture Global ve Grain LNG, LNG anlaşması imzaladı

MDN MEDIA

ABD merkezli Venture Global LNG ve UK National Grid Grain LNG, uzun süreli terminal kullanım anlaşması (TUA) imzaladı

Anlaşma kapsamında Venture Global, Isle of Grain LNG terminalinde yıllık 3 milyon ton (MTPA) LNG depolama ve regazifikasyon kapasitesine erişim sağlayacak. 2029’da başlayacak olan anlaşma 16 yıl sürecek ve bu dönem içerisinde elde edilen gaz İngiltere’nin ortalama gaz ihtiyacının yüzde 5’ine denk gelecek.

National Grid, bu anlaşmanın Grain LNG’nin Eylül 2023’te yaptığı açık artırmada imzalanan ikinci anlaşma olduğunu söyledi.

National Grid Ventures Başkanı Katie Jackson, Eylül 2023’te yaptıkları açık artırmanın ikinci sonucunu açıklamaktan ve Venture Global ile uzun dönemlik bir işbirliğine girmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederken, bütün İngiltere’nin ihtiyaç duyacağı gazı ihtiyacı olduğu anda elde etmesinde ve vatandaşların evlerine güvenilir gaz tedariki sağlamada LNG ihracatının kritik rol oynadığını belirtti.

Avrupa’nın alternatif enerji kaynakları arayışına girmesiyle, İngiltere’nin LNG ihracatında bir artış görülmeye başlandığını ifade eden Jackson, ilk ABD merkezli müşterilerinin aralarına katılmasının tedarikçi altyapılarını çeşitlendirdiğini, İngiliz tüketicilerin enerji güvenliğini desteklediğini ve tesislerinin geleceğini 2045’e kadar garantilediğini de ekledi.

Venture Gobal ise, bu yatırımın Avrupa için stratejik bir tedarikçi olma pozisyonunu pekiştireceğini dile getirirken, firma CEO’su Mike Sabel ABD dışında yaptıkları ilk LNG altyapısı yatırımını açıklamaktan memnun olduklarını açıkladı. The Grain LNG Terminali’nin Avrupa marketine açılan önemli bir kapı olduğunu ve ilerleyen yıllarda bölgeye bu yeni noktadan tedarik sağlayacaklarını ekledi.

OFFSHORE ENERGY

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın