Uluslararası Yat Limanları Birliği’nden D-Marin Didim’e ödül

MDN İstanbul

Marina müşterilerinin oylarıyla yapılan oylama neticesinde ödüle layık görülen D-Marin Didim müşteri memnuniyetindeki başarısını ortaya koyarken; marinanın faaliyete geçtiği günden bu yana kazandığı uluslararası ödüllere de bir yenisini daha eklendi. Marinaların bağlama kapasiteleri ve doluluk oranlarının da dikkate alındığı ödüller Londra Boat Show’da açıklandı. D-Marin Didim, ikincilik ödülüne 22 marina arasından seçilerek layık görüldü.

Özel bir marina
Önceki yıllarda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 5 Çıpalı Yat Limanı İşletme Belgesi ve Uluslararası Yat Limanları Birliği (TYHA) tarafından 5 Altın Çıpa ile ödüllendirilen D-Marin Didim; 70 m’ye kadar 580 yat bağlama ve 600 yatlık kara park kapasitesi, tecrübeli ekibi ve sunduğu hizmet kalitesiyle Akdeniz’in en kapsamlı yat bakım, onarım ve kışlama merkezi olarak hizmet veriyor. D-Marin Didim, Mayıs 2009 itibarıyla tamamı beton kaplanmış 80.000 m2’lik, toplam 600 tekne kapasiteli çekek alanı ve içindeki 60 m x 15 m ölçülerindeki iki hangar binası ile tekne tutkunlarına hizmet vermeye başlamıştır. 400 ton kapasite ile Türkiye’nin en yüksek kapasiteli travel lift’ine sahip olan D-Marin Didim’de, her biri kendi alanında uzman çok sayıda teknik atölye de hizmet vermektedir.
D-Marin Didim, tüm teknik altyapı ve üstyapı çalışmalarında, yüzde yüz çevreye duyarlı yaklaşım ile inşa edilmiştir. Marinada doğal sirkülasyon kanalları, atık yağ ve sintine istasyonları, evsel atık toplama istasyonu, katı atık ayrıştırma istasyonları gibi ileri derecede çevre koruma ve çevre kirliliğini önleyici sistemler yer almaktadır.
8 metreden 70 metreye kadar farklı boylarda tekneler, med-mooring sistemiyle marinaya bağlanabilmektedir. Özellikle güvenli bağlama yeri ve karaya çekilebilme sıkıntısı çeken 30 metre üzerindeki tekneler için, 580 tekne bağlama kapasiteli D-Marin Didim Marina, son yıllarda çok önemli bir adres olmaya başladı.
Toplamda 500.000 m2 üzerine kurulmuş olan Marina’nın bünyesinde, yat kulübü, helikopter pisti, 400 ve 75 tonluk travel lift, 100 tonluk trailer, yat malzemeleri, alışveriş merkezi, banka şubeleri, yüzme havuzu, SPA, fitness center ve spor alanları, yakıt istasyonu ve restoranlar bulunuyor.

Bunu Paylaşın