Ukrayna’nın elektrik altyapısı onarılıyor

MDN İstanbul

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş sırasında bombardımanlar nedeniyle altyapısı ağır hasar alan Ukrayna’nın devlete ait elektrik iletim şirketi Ukrenergo’ya acil finansman sağlayacak.

EBRD tarafından onaylanan finansman gereği Ukrenergo’ya iki paket halinde devlet garantisi altında 300 milyon Euro kaynak sağlanacak. 150 milyon Euro değerindeki ilk finansman Ukrayna’daki enerji sistemi altyapılarındaki hasarların acil onarımında kullanılacak ekipmanların karşılanması için sağlanacak. İkinci 150 milyon Euro ise kullanılacak sermaye yapısının geliştirilmesi için sağlanacak.

Krediye ek olarak Hollanda tarafından da 72 milyon Euro’luk bir hibe sağlanacak. Bu sayede Ukrayna’nın hasar gören enerji altyapısının onarımı için toplamda 372 milyon Euro’luk bir destek sağlanmış olacak. EBRD’nin sağladığı kredinin yüzde 50’siyse ABD tarafından finanse edilen bir garanti ile desteklenecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın