Ukrayna’nın doğusunda ateşkes ihlalleri

MDN İstanbul

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (Organization for Security and Co-operation in Europe-OSCE) gözlemcileri, Ukrayna’nın doğusunda son iki günde 3 binden fazla ateşkes ihlali kaydetti.

İhlaller, bu yıl şimdiye kadarki en yüksek sayısına ulaştı. Ayrıca bu işgallerin Rusya’nın doğu Ukrayna’daki iki ayrılıkçı bölge olan Luhansk ve Donetsk’i tanımasından ve orada barış gücü konuşlandırma kararından önce gerçekleştiği bildirildi.

OSCE’nin Pazar akşamına kadar elde edilen bilgilere dayandırdığı günlük raporunda, Donetsk’te bin 100 patlama dâhil 2 bin 158 yeni ateşkes ihlali tespit edildi. Bir önceki raporlama döneminde ise 591 ihlal rapor edilmişti.

Luhansk’ta 18 ve 20 Şubat akşamları arasında 926 patlama da dâhil olmak üzere toplamda bin 073 ateşkes ihlali bildirildi, bu rakam önceki rapora göre ihlallerin 975 artığını gösteriyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın