Ukrayna: Rusya’nın Odessa’ya saldırısında liman altyapısı hasar gördü

MDN İstanbul

Rusya’nın, dün gece Ukrayna’nın Odessa bölgesine insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırıda liman altyapısı, tahıl silosu ve idarî binanın hasar gördüğü bildirildi.

Ukrayna’nın Odessa Bölgesi Askerî İdare Başkanı Oleg Kiper, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın gece saatlerinde bölgenin güneyindeki İzmail ilçesine İHA’larla 3 saat boyunca saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, bunun son 5 gün içinde ilçeye yapılan dördüncü saldırı olduğuna işaret etti.

Saldırı sonucu birkaç yerleşim yerinde sivil yapı ve liman altyapısının, tahıl silosu ve idari binanın hasar gördüğünü kaydeden Kiper, bir kişinin de öldüğü ve yaralıların bulunduğu bilgisini paylaştı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da gece Rus Ordusu’nun Sumi ve Odessa bölgelerine Şahed-136/131 tipi İHA’larla saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Çoğunun Odessa’nın güney bölgeleri yönünde olmak üzere Rusya’ya ait toplam 33 İHA fırlatıldığı kaydedilen açıklamada, “Hava kuvvetlerinin Ukrayna savunma güçlerinin hava savunmasıyla işbirliğinde 25 İHA imha edildi” ifadesi kullanıldı.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis Salı günü yaptığı açıklamada, saldırıların ülkesinin sınırına “çok çok yakın” bir yerde gerçekleştiğini söyledi. Yetkililer, aynı gecede Kiev’in füze saldırısına maruz kaldığını ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Kiev Şehri Askeri İdaresi başkanı Sergiy Popko, Telegram’da Rus uçaklarının Ukrayna’nın başkentine seyir füzeleri ateşlediğini, başka bir füze türünün de şehri hedef aldığını söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın