Ukrayna krizi deniz ticaretini de etkiledi

MDN İstanbul

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunmaya başlaması deniz ticaretini de olumsuz etkiledi. Ukrayna Karadeniz’deki limanlarını kapatma kararı aldı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Rusya, bölgedeki çatışmaların limanlardaki tahıllara zarar vermesinin önüne geçmek amacıyla Azak Denizi’ndeki bütün gemi geçişlerini yasakladı.

Ukrayna’nın ise güvenlik nedeniyle Odessa ve Chernomorsk Limanlarına gemi girişlerinin durdurduğu belirtiliyor. Bununla beraber limanlarda hala yükleme boşaltma işlemlerine devam edildiği ve kapandıklarına dair bir bilgi olmadığı; Pivdenny, Nikolaev, Dneprobugsky limanlarının da kapanabileceği tahmin edildiği belirtildi.

Türk Armatörler Birliği de bölgede seyir yapan gemilerin güvenlik açısından dikkatli olmasını talep ederken, gerek görüldüğü durumlarda 24 saat 0212 252 62 63 nolu telefonla kendileriyle iletişime geçilebileceğini duyurdu.

Maersk Ukrayna seferlerini durdurdu
Dünyanın en büyük konteyner taşımacılık şirketi Maersk, Ukrayna’daki tüm liman seferlerini Şubat ayı sonuna kadar durdurduğunu açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın