U-Ming Singapur ve ITOCHU, Mutabakat Zaptı imzaladı

MDN İstanbul

Singapur – Tayvanlı U-Ming Marine Transport Corporation’ın bir iştiraki olan U-Ming Marine Transport (S) Pte Ltd (U-Ming), ITOCHU Corporation ile amonyaklı çift yakıtlı dökme yük gemilerine ortaklaşa sahip olma ve işletme konusundaki görüşmeleri araştırmak üzere bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladığını duyurdu

U-Ming’in deneyim ve uzmanlığından yararlanarak, ITOCHU ile işbirliği çabalarının uluslararası deniz taşımacılığında karbonsuzlaştırmayı teşvik etmede öncü bir rol oynaması bekleniyor. U-Ming’in çift yakıt teknolojisini anlaması, uygulaması ve ticarileştirmesi, şirketin amonyağın bir yakıt olarak geliştirilmesinde kilit rol oynayacak olan büyük nakliyeciler, tersaneler ve denizcilik şirketleriyle güçlü ilişkiler kurmasını sağlamıştır.

Sahip olduğu dört LNG çift yakıtlı Capesize dökme yük gemisine ek olarak, U-Ming şu anda filosunda rotor yelkenleri, karbon yakalama sistemi ve geleneksel petrol yakıt sistemlerinin metanol çift yakıtlı hale getirilmesine ilişkin fizibilite çalışmaları yürütmektedir. Bu girişimler mevcut filosundaki karbon ayak izini önemli ölçüde azaltmayı amaçlıyor.

İmzalanan Mutabakat Zaptı, ITOCHU’nun amonyaklı çift yakıtlı gemiler geliştirerek ve endüstri ortaklarıyla küresel bir amonyak tedarik zinciri kurarak sera gazı emisyonlarını azaltmayı amaçlayan “Entegre Projesi”‘nin bir parçasıdır. Bu, ITOCHU’nun sürdürülebilir enerji sistemlerinin inşasını hızlandırmasını, düşük karbonlu bir toplumun gerçekleştirilmesine katkıda bulunmasını ve küresel çevre üzerindeki yükü azaltmasını sağlayacaktır.

Uluslararası denizcilik sektöründen salınan sera gazının 2018 yılı itibariyle küresel toplamın yaklaşık %2,1’ini oluşturduğu tahmin edilmektedir. Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı (GHG) emisyonu hedefini içeren 2023 IMO GHG Azaltma Stratejisini ortaya koymuştur. Amonyağın, denizcilik sektörünün bu hedeflere ulaşmasına yardımcı olacak uygun bir yakıt alternatifi olması beklenmektedir.

Mutabakat Zaptı ayrıca metanol gibi alternatif yakıtların ve çeşitli enerji tasarruf cihazlarının kullanımı gibi diğer denizcilik emisyon azaltıcı çözümlerin araştırılması ve uygulanmasını da ana hatlarıyla belirtmektedir.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın