Türkiye’de taşıma rekoru kırıldı

MDN İstanbul

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, 10 bin 350 ton ağırlığındaki De Transporter gemisinin yüzer havuzdan yüklenmesi ve tersane sahasında karaya alınması işlemini başarıyla tamamladı. Hareket’in bu çalışmasıyla 2020 yılında gerçekleştirilen Türkiye tarihindeki en büyük ağır kaldırma ve taşıma rekoru da kırılmış oldu.

Tersan Yalova Tersanesi’nde yapılan operasyonda 10 bin 350 ton ağırlığındaki De Transporter gemisini yüzer havuzdan alıp karaya indirerek Türkiye’de tek seferde taşınan en ağır yük rekorunun sahibi oldu. 180 metre uzunluğunda, 27 metre genişliğindeki gemi, havuzdan tersane sahasına 500 metre mesafe taşındı. Taşıma işlemi sırasında toplam 317 aks hidrolik modüler dorse ve 12 adet güç ünitesi kullanıldı.

taşıma rekoru

Ağır kaldırma ve taşıma alanında Türkiye’de yeni bir rekora imza atmanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyleyen Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Abdullah Altunkum, “2020 Eylül ayında yine Tersan’da her biri 6 bin 200 ton ağırlığındaki iki yolcu gemisinin tersane sahasında yüzer havuza yükleme işlemini gerçekleştirerek Türkiye’de bir ilke imza atmıştık. Bu Türkiye’nin en büyük ağır kaldırma ve taşıma işlemiydi. Bu yıl ise kendi rekorumuzu kırarak 2 günlük bir operasyonun ardından 10 bin 350 tonluk De Transporter gemisini taşıdık. Bu projeyle sektördeki gücümüzü bir kez daha ortaya koyduk” dedi.

Rakamlarla operasyon:

Yük: De Transporter gemisi
Ağırlık: 10.350 ton
Uzunluk: 180 metre
Yükseklik: 16 metre
Genişlik: 27 metre
Taşınan mesafe: 500 metre

Taşıma sistemi
Aks sayısı: 317 aks
Lastik sayısı: 1992 adet
Güç ünitesi: 12 adet power pack

Program
Proje hazırlık süresi: 2 ay
Araç kurulum süresi: 7 gün
Operasyon süresi: 2 gün
Taşıma süresi: 10 saat

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın