Türkiye yeniden Konsey Üyesi

MDN İstanbul

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Meclisi, 2022-2023 dönemi için Konsey Üyelerini seçerken Türkiye yeniden karar alma organına seçildi.

IMO’nun bir yürütme organı olan Konsey, Kurul’a bağlı olarak Örgüt’ün çalışmalarını denetlemekten sorumlu. Konsey ayrıca Meclis oturumlarının yapılmadığı zamanlarda hükümetlere deniz güvenliğinin artırılması ve kirliliğin önlenmesi konusunda tavsiye verme görevini yerine getiriyor.

IMO Meclisi’nin 2022-2023 dönemi için belirlediği 40 Konsey Üyesi ülke;

Kategori (a): Uluslararası denizcilik hizmetlerinden en çok kazanç sağlayan 10 ülke;

Çin, Yunanistan, İtalya, Japonya, Norveç, Panama, Güney Kore, Rusya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri.

Kategori (b): Uluslararası deniz ticaretinden en çok kazanç sağlayan 10 ülke;

Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, Hindistan, Hollanda, İspanya, İsveç ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Kategori (c): İlk etapta belirlenen a ve b kategorileri kapsamında seçilmeyen ancak deniz taşımacılığı veya denizcilikte özel çıkarları olan ve Konsey’e seçilmeleri dünyadaki tüm büyük coğrafi bölgelerinin temsil edilmesini sağlamasını sağlayacak 20 ülke;

Bahamalar, Belçika, Şili, GKRY, Danimarka, Mısır, Endonezya, Jamaika, Kenya, Malezya, Malta, Meksika, Fas, Filipinler, Katar, Suudi Arabistan, Singapur, Tayland, Türkiye ve Vanuatu.

Yeni seçilen konsey 32’ncisi düzenlenen Kurul’un ardından 15 Aralık’ta toplanacak ve bir sonraki iki yıl için yeni Başkanını ve Başkan Yardımcısını belirleyecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın