Türkiye Sigorta kuruldu

MDN İstanbul

Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta, Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik ve Vakıf Emeklilik, 38 bölge ve 2 bin 620 çalışanla Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik çatısı altında birleşti.

Erdoğan konuşmasında, “Onbeş milyon müşteriye hizmet eden, ülkemizin en büyük sigorta ve emeklilik şirketini tesis ediyoruz. Türk sigorta sektörünü çok daha organize, çok daha rekabetçi bir yapıya ulaştırdığımıza inanıyorum. Atılan bu adımın sadece sigortacılık değil, finans piyasasına ve reel ekonomiye de önemli katkıları olacaktır,” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise “Türk sigorta ve emeklilik sektörü ne kadar yüksek düzeyde fon birikimine katkı sağlayabilirse, Türkiye’nin büyüme ve kalkınmasına o kadar büyük düzeyde katkı sağlamış olacaktır.” şeklinde konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın