Türk takımının yelkendeki başarısı

MDN İstanbul

Ülkemizde yelken sporu ile ilgili bilincin artırılmasına destek veren ve her geçen gün artan bir ilgi ile takip edilen Shop&Miles Sailing Cup adı altında düzenlenen Shop&Miles Bosphorus Cup, Shop&Miles Turgutreis Cup ve Shop&Miles Göcek Cup yarışlarında en yüksek puanı alan Provezza 6, Asterisk-UNO ve Aqvavit takımları Shop&Miles ve THY’nın desteğiyle 26 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında dünyanın en önemli ve en prestijli yelken yarışlarından Les Voiles de Saint-Tropez’de Türkiye adına büyük bir başarıya imza attı.
“Tradition”, “Wally” ve “Modern” olmak üzere 3 kategoride düzenlenen, uluslararası yelken dünyasının önde gelen ve isim yapmış 300 teknesinin katıldığı Les Voiles de Saint-Tropez yarışlarında Türkiye’yi Provezza 6, Asterisk-UNO ve Aqvavit takımları temsil etti. Bu üç tekne IRC-D sınıfında 31 tekne arasında kıyasıya mücadele ederek sırasıyla 1.lik, 4.lük ve 7.lik elde etti. 3 Ekim Pazar günü St. Tropez’deki tarihi kalede gerçekleşen ödül töreninde coşkulu dakikalar yaşandı.
Shop&Miles Bosphorus Cup 2010 galibi Provezza 6 takımı “Hector” isimli Archambault 35 tipi tekne ile yarıştı. Archambault 35 tipi “Coco” isimli tekne ile yarışan Shop&Miles Turgutreis Cup 2010 galibi Asterisk-UNO takımı yarışı IRC-D klasmanında 4. olarak tamamlayarak büyük sevinç yaşattı. Shop&Miles Göcek Cup 2010 galibi Aqvavit ekibi ise Archambault 35 tipi “Nusantara” adlı teknesi ile yarışı IRC-D klasmanında 7. olarak tamamlayarak başarılı bir performans sergiledi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın