‘Türk Loydu’nun, IACS kuruluşlarının arasına girmesini iple çekiyoruz’

MDN İstanbul

22’nci Ulusal Denizkızı Kongresi ikinci gününde ‘Bayrak-Class Hizmetleri ve PSC Denetimleri’ adlı panelde IVS SHIPPING SURVEY Kurucu Ortakları Sim Gülle ve İlker Omcacıoğlu sörveylik hakkında merak edilenleri cevapladı.

Konuşmalarına ’Önce emniyet önce güvenlik’ sloganıyla başlayarak öğrencilere güvenliğin öneminden bahseden Gülle ve Omcacıoğlu sonrasında sörveyliğin tanımı ve tarihçesi hakkında genel bilgiler verip ilk klas kuruluşunun 1688 yılında Edward Lloyd’un açtığı kahvehane ile başlayıp bugüne kadar geldiğini anlattı.

İlker Omcacıoğlu bayrak hizmetlerinin kurallarının geminin bayrağına göre değişiklik gösterdiğini ve denetimlerin o bayrağın kurallarına göre yapıldığından bahsedip bayrak denetimi bayrak ve klasın ayrı ayrı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Genel anlamda klas kuruluşlarından bahseden Omcacıoğlu, IACS klas kuruluşları ve NON AICS kuruluşlarından bahsederken öğrencileri NON IACS VE Ulusal Denizkızı Kongresi olmasının pek bir önemi olmadığını önemli olanın işini iyi yapmak olduğunu söyledi ve Türk Loydu’nun IACS kuruluşlarının arasına girmesini iple çektiğini belirtti.



Bayrak, klas ve diğer sörveylerin detaylarından bahseden Gülle; gemilerin işletme şirketleri tarafından iyi ve düzgün bir şekilde kontrol edilmez ise gemi tutuklanmasına bile yol açabileceğinden bahsetti. Omcacıoğlu önemli bir noktaya değinerek, PSC uygunsuz kod olan; kod otuz’un geminin limandan ayrılmasına izin verilmez kodu olduğunu belirtti bu kod sicile yazılırsa çok büyük bir risk açacağını ve geminin siciline zarar vereceği konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Klas sertifikaların öneminden bahsettikten sonra kimlerin sörveyör olabileceğini anlatıp konuşmasını sonlandırdı.

“Her gemi alım satımı ayrı bir hikâye”


Kongrenin 2’nci günü son panelinde Willis Towers Watson Sigorta Ve Reasürans Brokerı Doruk Pala, Marine Insurance Broker, Optima Shipping Services Müdürü Can Ekin, Aqua Chartering Alım Satım Müdürü Fuat Var, Dizman Group Gemi Kiralama Müdürü Atakan Kalyoncu, Cockett Marine Oil Gemi Ticaret Yetkilisi Yiğit Çiçek brokerlik hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

Fuat Var’ın moderatörlüğünde gerçekleşen konuşmada Can Ekin’e gemi alım satım sürecinde neler yapılması gerektiği hakkında soru yöneltildi. Ekin, geminin satılması için tescili olması gerektiğini ve her alım satımın yeni bir hikâye olduğunu belirterek, bu konuda kapsamlı bir ekip çalışması ve sürekli kendini geliştirmeyi bilmenin gerektiğini aktardı. Ayrıca S&P broker mesleğini, emek veren doktor ve avukatlara benzeterek, mesleğin sektörde tecrübe gerektirdiğini ifade etti, “Asıl önemli olan; hata yapmaktan korkmamak, ikna kabiliyetinin yüksek olması  ve öğrenmeye açık olmak” diyen Ekin, tersanedeki tecrübelerinin kendisine brokerlıkta ne kadar fayda sağladığını belirtti.

Sonrasında sözü devralan Kalyoncu sektörün yapı taşının referans ve etkili iletişim olduğunu söyleyerek tecrübelerini aktardı. Daha sonrasında Yiğit Çiçek öğrencilere bunker trading hakkında bilgiler verirken aynı zamanda bu alanda borsa ve finans piyasasının takip etmenin de önem arz ettiğini ifade etti. Söze katılan Doruk Pala ise sigortacılığın brokerlık ile birlikte işbirliği içinde çalıştığını ve sigortacılıkta önemli olanın iletişim ve güvenirlik olduğunu öğrencilere aktardı.



Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın