Türk Loydu IACS ve QACE ile görüştü

MDN İstanbul

Türk Loydu,Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği Londra ziyaretleri kapsamında IACS ve QACE Genel Sekretaryalarını ziyaret ederek, Türk Loydu’nun IACS üyeliği ve Avrupa Birliği tarafından yetkili kuruluş olması ile ilgili son gelişmeler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

IACS ile yapılan görüşmeye IACS Genel Sekreteri Richard Ashdown ile Kalite Sekreteri Peter Williams katılırken, Türk Loydu adına Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Kalite Yönetimi Bölümü Müdürü Aydın Gürbüz ve Dış İlişkiler Bölümü Müdürü Mehmet Avcı katıldı.

Son derece olumlu geçen görüşme sırasında bir açıklama yapan IACS Genel Sekreteri Robert Ashdown; Türk Loydu’nun beklediklerinden hızlı ve yüksek performans gösteren bir klas kuruluşu olduğunu, oturmuş ve iyi bir kalite yönetim sistemine sahip olduğunu teyit ederken, ancak IACS Konseyi’nin sektördeki gelişmeleri göz önüne alarak üyelik başvuru şartlarını 1 Ocak 2018 itibarıyla değiştirmesinin ve bunun da Türk Loydu’nun üyelik başvuru sürecine denk gelmesinin bir tesadüf olduğunu söyleyerek Türk Loydu’na bu süreçte başarılar dilediklerini söyledi.

Görüşmede bir açıklama yapan Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu; IACS üyeliğinin Türk Loydu’nun öncelikli hedeflerinden olduğunu, gerek sahip olunan teknolojik altyapı gerek kalite standartları anlamında oldukça ileri seviyede bulunan Türk Loydu’nun yükselişinin önlenemeyeceğini ifade etti. Avrupa Birliği’nden yetkili klas kuruluşlarının sertifikasyon ve denetimleri ile ilgili otorite olan QACE ile yapılan görüşmeye ise, Genel Sekreter Des Gutteridge katıldı. Yapılan görüşmede Türk Loydu’nun Avrupa Birliği’nden yetkili kuruluş olması adına en önemli aşama olan QACE sertifikasının alınması adına önemli bir aşama kaydedildi.

Bunu Paylaşın