Türk Havacılık Uzay Sanayii, Teknofest İzmir’de

MDN MEDIA

Türk Havacılık Uzay Sanayii geliştirdiği ürünleri 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek Teknofest’te ziyaretçilere sunacak

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Başkanlığı tarafında düzenlenen üçüncü Teknofest İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleşecek. Türk Havacılık Uzay Sanayii de festivalde HÜRJET, ANKA İHA, HÜRKUŞ VE GÖKBEY’in mock-up’larıyla statik alanda yer alacak.

Kapalı alanda ise, kariyer standlarında; staj ve akademik programlarını, Ar-Ge ve İnovasyon Programları’nı ve Geleceğin Yetenekleri Programı’nı konuşmak üzere bulunacak. ‘Mühendis’e Sor’ kapsamında da TUSAŞ mühendisleriyle soruları cevaplamak için hazır olacaklar.

Çocuklar için eğitici uygulamalar

Geleceğin Yetenekleri Programı kapsamında 8-10 yaş aralığındaki çocuklara robotik kodlama, 11-14 yaş grubu için ise, dijital oyun tasarımı yapma imkânı sunacak. Çocuklara hatıra olarak saklamaları için, tabletlere çizecekleri hava araçları Yapay Zekâ ile çıktı alınarak verilecek. Aynı zamanda, çocuklar havacılık ve uzay alanında farkındalık sahibi olsun diye HÜRKUŞ ve GÖKBEY adlı müzikal belirli saatlerde oynanacak.

Çeşitli uçuş deneyimleri olacak

Deneyim alanında ise, “KAAN Milli Muharip Uçak VR Simülatörü” “PİLOT SENSİN” ile kullananın 360 derece yön kabiliyeti olacağı bir uçuş deneyimi imkânı sunacak. Teknofest kapsamında ANKA, AKSUNGUR ve HÜRKUŞ da uçuş gösterileri yapacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın