Türk gemisine hukuk dışı baskın

MDN İstanbul

Yunan komutan tarafından sevk ve idaresi gerçekleştirilen İrini Harekatı’nda görevli Alman fırkateyni, İstanbul’dan Libya’ya insani yardım malzemeleri taşıyan Türk bandıralı ROSELINA-A konteyner gemisini durdurarak yasadışı bir şekilde aradı.

Dün gece Mora Yarımadası’nın güneybatısında uluslararası hukuka aykırı şekilde Irini Harekatı’nda görevli Alman fırtakeyni Hamburg tarafından durdurulan Arkas’a ait gemiye helikopter üzerinden iniş yapıldı ve tüm konteynerleri açılarak arama yapıldı.

Türkiye’nin izni olmadan hukuki olmayan bir yöntemle geminin süratini düşüren ve yolundan engelleyen askerler, yapılan ikazlara uymayarak gerçekleştirdikleri aramaları sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdüler. Gemide insani yardım malzemesi, yiyecek, boya gibi maddeler dışında bir şey olmadığını anladıktan sonra ise gemiden ayrıldılar.

Gemi, Misrata Limanı’na doğru seyrine devam ederken Türkiye, konuyla ilgili uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın