Türk gemisi vuruldu

MDN İstanbul

YASA JUPITER

YASA Denizcilik’e ait YASA JUPITER isimli Marshall Adaları bayraklı gemiye Odessa açıklarında bomba isabet ettiği açıklandı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, “AAKKM’ye gelen Odessa açıklarında Marshall Adaları bayraklı Türk sahipli YASA JUPITER gemisine bomba isabet ettiği bilgisi üzerine, yapılan görüşmede geminin yardım talebi olmadığı, Romanya kara sularına intikal halinde olduğu, can kaybı olmadığı ve güvende olduğu öğrenilmiştir,” ifadeleri kullanıldı.

 

YASA JUPITER’in bugün saat 14.00’da Odessa Limanı’ndan İstanbul’a yeni hareket ettikten sonra 5 nolu ambar cidarına bomba veya roket isabet ettiği belirtiliyor. Gemide hafif maddi hasar meydana gelirken can kaybının olmadığı, geminin normal rotasında devam ettiği öğrenildi. Boyu 199 metre ve genişliği 32 metre olan gemi Brezilya–Gibraltar–Odessa–İstanbul rotasında seyir ediyordu.

TÜRK

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın