Türk Denizciliği’nin aydınlık yüzü BIMCO Başkan Yardımcısı seçildi

MDN İstanbul

Baltık ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (BIMCO) Olağan Genel Kurulu, 26-28 Mayıs tarihleri arasında Paris’te düzenlendi. Bu yılki genel kurulu önceki yıllardan bir kere daha ayıran tarihi önemi: Kaptanoğlu Holding CEO’su Şadan Kaptanoğlu’nun Westin Vendôme Hotel’de 28 Mayıs’ta düzenlenen toplantıda, BIMCO İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesi oldu. Şadan Kaptanoğlu, yeni göreviyle aldığı sorumlulukları ve duygularını Paris’te gerçekleşen toplantı ardından MarineDeal News okuyucularına özel paylaştı

Kaptanoğlu Holding CEO’su Şadan Kaptanoğlu’nun, 2013 yılı BIMCO Genel Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesi, Türkiye’nin denizcilikte başarılı bir medar-ı iftiharı olarak tarihe geçti. Türk denizciliğinin ikinci kez yaşadığı bu heyecanı ilk yaşatan isim Cerrahgil Şirketler Grubu Başkanı Eşref Cerrahoğlu olmuştu. Cerrahoğlu’nun, Mayıs 1999 BIMCO Genel Kurulu’nda seçilerek 2001 yılına kadar başkan yardımcılığı görevini yaptıktan tam 14 yıl sonra aynı görevi bir Türk denizcisinin üstlenmesi; Türkiye’nin tanıtımı, devletler arası denizcilik politikalarının etkili bir duruşla yönlendirilmesi, uluslararası kurallardan öncelikli olarak bilgi sahibi olunması ile beraberinde gerçekleştirilecek lobi faaliyetleri ve tüm bu gelişmelerin etkili ve stratejik bir açıdan yönetilmesinde etkin bir rol oynayacak.
Kaptanoğlu, dev denizcilik şirketlerini yöneten isimlerle aynı yönetimde dünya denizcilik meselelerinin çözümlenmesinde ve denizciliğin geleceğini korumak adına getirilecek standartlarda başkandan sonra etkin iki isimden biri olacak. Bu görevin bu günden habercisi ise 2 yıl sonra gerçekleşecek 2015 BIMCO Genel Kurulu’nda Kaptanoğlu’nun, BIMCO başkanlığına bir adım kalması.

“Yapacak çok işimiz, dünya
denizlerinde taşıyacak çok
yükümüz var”
BIMCO Başkanlığına iki yıllığına John Denholm getirilirken, Başkan Yardımcılığı görevine getirildikten hemen sonra telefonla söyleşi yaptığımız Kaptanoğlu duygu ve hedeflerini şöyle dile getirdi, “2011’de BIMCO Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliğine seçildim. Bu yıl ise İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine… Öncelikle sevgili babam Cengiz Kaptanoğlu ve tüm aileme, beni tüm çalışmalarımda destekleyen ailemin, başta annem olmak üzere tüm kadınlarına, biricik eşime ve her attığım adımda her aldığım solukta örnek olmaya çalıştığım kızlarıma ve tabii Kaptanoğlu Holding fertlerine çok teşekkür ediyorum.
Biz, Türk denizcilik sektörü olarak çok güçlü ve köklü bir tarihe sahibiz. Bu şanlı tarihin neferleri olarak ben ve benden sonra bu görevlere gelecek başarılı genç kardeşlerimizle dünya denizciliğinde hatırı sayılır işlere imza atacak kabiliyetteyiz. Bu göreve gelmemde çok büyük emeği olan, beni BIMCO ile tanıştıran değerli büyüğüm Eşref Cerrahoğlu’ya ve beni destekleyen Sayın Başkanım Metin Kalkavan’a yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluşundan bugünlere hatta daha evvelinden günümüze, büyük bir sorumluluk ve aşkla taşıyan soylu atalarımızdan devraldığımız denizciliğimizi, Türklüğe yakışır şekilde, daha da büyüyeceğine inandığım Türk Ticaret Filomuzla, genç gemilerimizle, donanımlı limanlarımızla, milli harikalar yaratan tersanelerimizle; sektörümüzü yaşatan her bir ferdimizin; hukukçusundan, doktoruna, üniversitelerimizin değerli hocalarından, genç öğrenci kardeşlerimize, balıkçısı, tedarikçisi, kaynakçısı tüm hizmet sağlayıcılarına kadar emek verip, gelişmesine katkı sağlayan her bir ferdimizle birlikte Allah’ın izniyle daha çok önemli makamlarda gururla temsil etmeye devam edeceğiz.
Global denizciliğin oyuncuları olarak uzun zamandır zor bir imtihandan geçiyoruz. Yapacak çok işimiz, dünya denizlerinde Türk gemileriyle taşıyacak çok yükümüz var. Hükümetimizin nezdinde Devletimizin son yıllarda ekonomik, sosyo-kültürel ve politik açılardan tüm dünya devlerine karşı gösterdiği başarılı istikrarın pozitif yansımalarını dünya denizcilik devleriyle bulunduğum bu toplulukta fazlasıyla gördüm ve gururlandım. Bugün ekonomik alanda bir çok konuda dünyaya ün salmış başarımızı denizciliğimizin gelişmesi için yapacağımız reformlarla da gerek hükümetimizin yapıcı politikalarının desteğiyle gerek özel sektör, kamu ve üniversitelerimizin ve de STK’larımızın el ele çalışmalarıyla refah düzeye ulaştırma hedefinde olacağız. Dünya denizciliğinin önemli çatı kuruluşu olan BIMCO’da benden önce hizmet eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim, bu inançlar ışığında devraldığım bu bayrağı Türk ve dünya denizcilerine hizmet etmek için onurla taşıyacağım.”

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın