Türk bayraklı gemiden İspanya’da SAR operasyonu

MDN İstanbul

İnce Denizcilik’e ait Türk bayraklı MV INCE ATLANTIC gemisine 14 Ağustos 2022’de, İspanya ‘nın Endülüs bölgesinde bulunan Almeria açıklarında, GATA seperasyonuna yaklaşırken GATA trafik tarafından rotası üzerinde suda kazazedelerin olduğu bilgisi verildi.

En yakın pozisyondaki gemi olan MV INCE ATLANTIC, rota üzerinde jetskide 2 ve suda 1 kişi olmak üzere 3 kişi tespit ederek kurtarma manevrasına 1130 lt’de başladı.Kurtarma operasyonu doğrultusunda, MRCC ALMERIA ile temas halinde ve talimatları doğrultusunda kazazedeler gemiye alındı. Kurtarılan kişilerin Faslı mülteci oldukları tespit edildi.

İlk müdahale ve gerekli yardımlar yapıldıktan sonra SAR helikopteri, Türk bayraklı MV INCE ATLANTIC’in pozisyonuna intikal etti ve 1250 lt’de kazazedeler helikoptere teslim edildi. Türk bayraklı

Operasyon esnasında herhangi bir kaza ve yaralanma yaşanmadı.

İspanyol Denizcilik ve Güvenlik Ajansı, Akdeniz’de gerçekleştirilen ve 3 canın kurtarıldığı SAR operasyonunda gösterdiği sağduyu ve başarıdan dolayı İnce Denizcilik’e teşekkür etti.

Operasyon kapsamında:

-1130 lt yol kesildi.

-1200 lt ilk kazazede can halatına ulaştı.

-1207 lt ilk kazazede kurtarıldı.

-1208 lt SAR Helikopteri ulaştı.

-1215 lt 3 kazazede gemiye alındı

-1250 lt tüm kazazedeler SAR helikopterine verildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın