Türk Armatörler yurtdışında başarı listesinde

MDN İstanbul

Kaptanoğlu Holding CEO’su Şadan Kaptanoğlu ile Beşiktaş Denizcilik CEO’su Yavuz Kalkavan, Tradewinds Power 2012 listesinde yer alan ilk Türk armatörleri olarak Türk Denizcilik sektörünü gururlandırdı.
Her yıl dünyanın en önemli 50 armatörü ve operatörünü belirleyerek yayınlayan Tradewinds bu yıl Power 2012 listesinde ilk kez iki başarılı Türk armatörüne yer verdi.
Kaptanoğlu Holding Yöneticisi Şadan Kaptanoğlu ilk kez yer aldığı listede 38. sırada yer alırken kendisi hakkında övgü dolu bir makale yayınlandı. Kaptanoğlu Holding’i önümüzdeki yıllara taşıyacak isim olarak bahsedilen Şadan Kaptanoğlu’nun önümüzdeki yıllarda Deniz Ticaret Odası Başkanı olmasının beklendiğinin altı çizildi. Yeniliğe açık, modern ve cesaretli bir iş kadını olarak erkek egemen bir endüstride çok başarılı olduğu belirtilen Kaptanoğlu’nun yeni yatırımlar ve ortaklıklarla şirketini geleceğe taşıdığı belirtildi.
Beşiktaş Tersanesi CEO’su Yavuz Kalkavan listede 47. sırada yer alırken, Power 2012 listesinde yer alan en genç armatör olarak, kendisinden yeni nesil Türk armatörlerinin önemli bir temsilcisi olarak bahsedildi. Yavuz Kalkavan’ın armatör bir aileden gelerek aile geleneğini sürdürürken Holding’i yeni yatırımlarla büyüterek geleceğe taşıdığı vurgulandı. Beşiktaş Tersanesi’nde 2009 yılından bu yana 4’ü suezmax ve 2’si capasize olmak üzere 14 tanker teslim edildiği belirtildi. Beşiktaş Grup’un yatırımlarından ve projelerinden bahsedilen yazıda şirketin yatırımlarının yalnızca denizcilik alanında kalmayıp finans ve sigorta sektöründe de yatırımları olduğundan bahsedildi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın