Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce: Artık reaktif değil, proaktif olmak istiyoruz

MDN İstanbul

Türk Armatörler Birliği, Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli konu başlığı ile Türk Armatörler Birliği Teknoloji Çalıştayı-2018’i 18 Nisan 2018 Çarşamba günü Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Otel’de gerçekleştirdi.

‘Teknolojik Gelişmeler ve Deniz Taşımacılığı’ başlığı altında yapılan sunumların ardından Çalıştay, ‘Türk Deniz Taşımacılığı Açısından Gelişen Teknolojilerin Değerlendirilmesi’ ve ‘Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli’ konulu panellerle devam etti. Çalıştay ile 2030, hatta 2050’ye kadar olan süreçte Türk deniz taşımacılığının teknolojik dönüşüm/gelişim modelini ortaya koyacak olan stratejik sürece yön verecek bir başlangıç yapmak ve sonrasında bu stratejik model üzerinde çalışmalar yapabilmek amaçlanmakta.

Açış konuşmalarında söz alan Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce, Türkiye denizcilik sektörünü yeniden hareketlendirmek için birlik çağrısında bulundu. İnce, “Türk Armatörler Birliği 2018-2019 yılları için kendisine yön verecek üç ana tema seçmiştir, bunlar rekabet, çevre ve teknolojidir. Biz kısaca bunu ‘ReÇeTe’ olarak adlandırmaktayız. Bu ‘ReÇeTe’ye yazacaklarımız, ekleyeceklerimiz ile nicelik ve niteliklerimizi daha da geliştireceğimizi ve küresel anlamda rekabet gücümüzü daha da artıracağımızı düşünüyor, faaliyetlerimizi buna göre yönlendiriyoruz. Bu üç tema aynı zamanda ihtiyaçlarımızı da ortaya koyan temalardır. Artık reaktif değil, proaktif olmak istiyoruz. Rekabette de, çevrede de, teknolojide de ilerleyip başkalarının öncü teknolojileri ile değil; kendi öncü teknolojilerimizi kullanarak, doğrudan emin olduğumuz kendi verilerimizi kullanarak, sahip olduğumuz ya da olacağımız gemilerdeki verimlilik artıran teknolojileri, çevre ihtiyaçlarından kaynaklanan teknolojileri kendimiz geliştirmek istiyoruz. O yüzden diyorum ki geleceği alabilecek tek şey bugündür.’’ diyerek, denizcilik sektöründe başarıya giden yolun kaderimizi başkalarının değil kendimizin belirlemesinden geçtiğini dile getirdi.

Bunu Paylaşın