TRX Marine ilk ihracatını Norveç’e yaptı

MDN İstanbul

Sektörün genç ve dinamik firmalarından TRX Marine, NB101 yeni inşa numaralı, AQS TRYM isimli ilk gemisini Norveç’in önde gelen armatörlerinden AQS firmasına teslim etti.

Yapımına 1 Kasım 2022 tarihinde TRX Marine firmasının Yalova Altınova’da bulunan hangarında başlanan 18.5 metre uzunluğunda, 12 metre genişlikteki NB101, yaklaşık 11 ayda tamamlandı. Macduff tasarımı olan gemi, Norveç bayrak kurallarına göre inşa edildi. 2 adet 374kW elektrik motoruna ve 2 adet 450kW jeneratöre sahip Hybrid gemi, sadece elektrik motorunu kullanarak 8 saat operasyon yapabiliyor. Seyir testleri başarıyla tamamlanan NB101, Derince Limanı’ndan gemiye yüklenerek yaklaşık 17 günlük yolculuk sonrası Norveç’e ulaştı.

Katamaran gövde yapısına sahip, 310 gross tonluk AQS TRYM, Norveç’in en kuzey bölgesinde bulunan balık çiftliklerinde -20 derece sıcaklıkta destek gemisi olarak hizmet verecek. Birçok geminin özelliğini tek bir gövdede bir araya getiren gemi AQS firmasının ilk elektrikli gemisi olma özelliğini taşıyor.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın