Trump, Suudi Arabistan’la 110 milyar dolarlık silah anlaşması imzaladı

MDN İstanbul

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Suudi Arabistan’da ‘ABD tarihinde türünün en büyük silah anlaşmasını’ imzaladı.

Trump ve Suudi Arabistan Kralı Selman arasında imzalanan anlaşmanın, yaklaşık 110 milyar dolar değerinde Amerikan yapımı silahın satışı anlamına geldiği belirtildi.

Anlaşmanın 6 milyar dolar değerinde 4 adet kıyı savaş gemisini de kapsadığı bildirildi. Temelleri Barack Obama’nın Başkanlığı döneminde atılan Kıyı Tipi Savaş Gemisi anlaşmasının son imzaları Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretinde atıldığı kaydediliyor.

Ayrıca, Trump ile Kral Selman arasında imzalanan iyi niyet anlaşmasının Suudi Arabistan’daki her biri 6 milyar dolar değerinde 150 Blackhawk tipi helikopteri de kapsadığı bildirdi. Petrol gelirlerine bağımlılığından kurtulmak isteyen Suudi Krallığı, ABD ile milyarlarca dolarlık ticari anlaşmalar da imzaladığını duyurdu.  Suudi petrol devi Aramco’nun CEO’su Amin Nasser, 11 Amerikan şirketiyle 50 milyar dolarlık anlaşmalar imzalanacağını söyledi.

Bunu Paylaşın