TPOC tarafından 3 şirket kurulacak

MDN İstanbul

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ’nın bağlı ortaklığı Turkish Petroleum Overseas Company Limited (TPOC) tarafından üç şirket kurulmasına karar verildi.

Cumartesi günü yayımlanan 31394 sayılı Resmi Gazete’de yer alan 12 Şubat 2021 tarihli ve 3545 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’na göre TPOC tarafından Turkish Petroleum International Anonim Şirketi, BOTAŞ International Anonim Şirketi ve Turkish Petroleum Off-Shore Technology Center Anonim Şirketi adlı 3 şirket kurulacak.

İlginizi çekebilir:    Karadeniz’de doğalgaz keşfi

Karar’da, Turkish Petroleum International AŞ’nin sermayesi 11 milyar 797 milyon 665 bin lira, BOTAŞ International AŞ’nin sermayesi 3 milyon 575 bin 50 lira, Turkish Petroleum Off-Shore Technology Center AŞ’nin sermayesi ise 21 milyon 450 bin 300 lira olarak belirtildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 1954 tarihinde, kamu adına hidrokarbon arama, sondaj, üretim, rafineri ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kuruldu.

Ortaklık, 1983 yılına kadar entegre bir petrol şirketi olarak arama, üretim, rafinaj, pazarlama ve taşımacılık gibi sektörün pek çok alanında faaliyetlerde bulunurken, 1983 yılında yapılan yasal düzenlemeler sonrası günümüzde sadece hidrokarbon arama ve üretim projeleri yürüten petrol şirketi olarak faaliyetlerine devam ediyor.

TPAO bugüne kadar PETKİM, TÜPRAŞ, PETROL OFİSİ gibi 17 büyük kuruluşun ülkemiz ekonomisine kazandırılmasını sağladı.

Kayıtlı Sermayesi 5,2 Milyar TL olan TPAO, Türkiye’nin yegane milli petrol şirketi olarak, yaklaşık 3700 kişi istihdam etmektedir. Genel merkezi Ankara’dadır.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın