TK Tuzla Shipyard ödülleri sahiplerini buldu

MDN İstanbul

Bu yıl 3. kez verilen geleneksel TK Tuzla Shipyard / Erkal Uluslararası Nakliyat ve Ticaret A.Ş Çözüm Ortakları ödülleri sahiplerini buldu

Erkal Uluslarası Nakliyat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran’ın “fikir babası” olduğu gemi inşa sektöründe hizmet veren alt yüklenici ve tedarik firmaların sunduğu hizmetlerin değişik kriterler uygulanarak değerlendirildiği ödüller bu yıl da genişleyerek devam etti. Tedarikçi kategorisinde 3. kez üst üste Özgen Boya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aygün Özgen’in ödül aldığı, alt yüklenici kategorisinde ise 4 firmanın ödülü paylaştığı törende sektördeki firmaların önde gelen isimleri bir araya geldi.
Alt yüklenicilerde 19 değişik kriterde, tedarikçilerde ise 7 değişik kriterde puan verilmek suretiyle değerlendirme yapılarak firmalara notlar verilen puanlama sistemi, firmaları teşvik etmek ve gelecek yıllarda hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlayacak şekilde geliştirilmiştir.
Öncelikle sektörün sorunları ve geleceği üzerine birçok konunun ele alındığı ödül törenine gemi hizmet dünyasının önemli isimleri katıldı. Murat Kıran yaptığı konuşmada geceye katılanlara teşekkür ederken bu ödülün gelecek yıllarda genişleyerek yoluna devam edeceğini, kategorileri ve kriterleri çeşitlendirerek sektörde hizmet veren firmaları takdir ve teşvik etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Gemi inşa sektörü olarak Erkal Uluslararası Yatırım A.Ş.’nin yüzde 100 tamir tersanesi olduğunu ve müşterilerin yüzde 95’ini yabancı armatörlerin oluşturduğunu kaydeden Kıran, hizmet sektörü olarak müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını ve teşvik amaçlı her sene bir puanlama sistemi ile mevcut olan kalite seviyesini daha yukarılara çekebilmek için bu ödül törenini düzenlediklerini söyledi.
Hizmet sektöründe kaliteyi ölçümlemek için istatistiklerin önemini vurgulayan Murat Kıran,  2011’de kriterleri değiştirerek verilen hizmetin adet ve ürün sayısını artırıp yelpazeyi genişlettiklerini ifade etti. ISO sertifikalarına sahip olmanın kendileri için çok önemli bir kriter olduğunu da belirten Kıran, çalıştıkları firmaların hepsinin geçtiğimiz seneye oranla daha iyi puanlar aldıklarını, dolayısıyla daha iyi hizmeti sunduklarını söyledi. Kıran, önümüzdeki senelerde hizmet kalitesinin daha da yükselmesini beklediğini, geçtiğimiz yıllara göre ISO sertifikası konusunda da gelişmeler olduğunu, giderek daha çok firmanın sertifikayı aldığını bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Bu belgelerin Türkiye’yi bu pazarda öne çıkaran faktörlerden biri olduğunu ve bu alandaki çalışmalara devam edeceklerini söyleyerek tüm alt yüklenici ve tedarikçi firmaları ISO almaları konusunda teşvik etti. 2009 yılında sektörde sadece iki tane firmanın sadece ISO 9001’i varken bunun 2011 yılında 12 firmaya çıkmasının da kendileri için gurur vesilesi olduğunu, 2012’de bunun daha da artacağı konusunda beklentilerini dile getirdi.

Yeni TTK gemi inşa sektörünü rahatlatacak
Aynı zamanda GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı da olan Murat Kıran, alt yüklenici firmaların Tuzla ve Yalova tersanelerinde yaptıkları faaliyetlere de değinerek burada işletme konusunda yaşanan haksız rekabeti ortadan kaldırmak için GİSBİR’in tavsiye şeklinde olan bir yol haritası hazırladığını açıkladı. Bu konuda GİRSİAD’tan da yardım beklediklerini belirten Kıran, kapasite, büyüklük, ISO 9001 ve iş güvenliği gibi kriterlere göre farklı kategoriler oluşturulabileceğini söyleyerek, yatırım yapan firmaların teşvik edilmesinin doğru olacağını kaydetti. GİSBİR olarak yalnızca tavsiye kararı alabileceklerini ancak tüm sektörlerdeki firmalarla bir arada sektörü geliştirmeye çalıştıklarının altını çizdi. İş güvenliği konusunda uyarılarda bulunan Kıran, 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu (TTK) konusunda da firmalara hatırlatmalarda bulundu. “Özellikle yüklenici firmalara ilk etapta getirilecek bazı zorluklar var, doğru ama,  şahsen bana, Murat Kıran olarak sorduğunuzda baktım ki, ben bu çıkacak düzenlemenin yüzde 100 arkasındayım” diyerek sözlerini sürdüren Kıran, yeni TTK’nın haksız rekabeti ortadan kaldıracağını ve firmaların gelecekte daha eşit şartlarda mücadele etmesini sağlayacağını belirtti.

Tedarikçi kategorisinde 3. kez Özgen Boya A.Ş.
Tedarikçi kategorisinde yüzde 90.33 ile en yüksek puan ortalaması tutturarak 3. kez üst üstte ‘En İyi Tedarikçi’ ödülüne layık görülen Özgen Boya San. ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Aygün Özgen , Murat Kıran’a kendilerini daha iyi hizmet konusunda teşvik etmelerinden dolayı teşekkür etti.  Her yıl daha iyi hizmet vermek için çalıştıklarını, 3 yıldır bu ödülü almasına rağmen ilk kez bu kadar heyecanlandığını dile getiren Özgen, bunda çalışma arkadaşlarının büyük emeği olduğunun altını çizdi. Önümüzdeki yıllarda oğlu Emre Özgen’in bayrağı devralacağını ve onun da tıpkı kendisi gibi birçok ödül alacağından emin olduğunu sözlerine ekledi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın