Tersanelere kapatmaya ilişkin tebligat gönderilmedi

MDN İstanbul

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısının ardından konuşan Çevre ve Şehircik Bakanı Murat Kurum, 7 ilde toplamda 2 bin 942 denetim gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Kurum, denetimler sonucunda Balıkesir’de bir gübre fabrikası ve bir termal tesisin yanı sıra Yalova’da 3 tersane işletmesini kapattıklarını; 55 tesis ve 9 gemiye 10 milyon lira idari para cezası uyguladıklarını belirtti.

Bakan Kurum’un Yalova’da kapatıldığını söylediği tersanelere ilişkin sorularımızı yanıtlayan Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri San. ve Tic. A.Ş. İdari ve Mali İşler Müdürü Ayhan Kayatürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından bölgede denetlemeler yapıldığını, kısmi işletme izniyle çalışan bazı tesislerin çevre izni sürecini tamamlamaması üzerine ikaz edildiğini, ancak kapanma ile ilgili henüz bir tebligat gönderilmediğini dile getirdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın