Tersan, Oddrun With’i suya indirdi

MDN İstanbul

Oddrun With
Tersan Tersanesi tarafından Norveçli Egil Ulvan Rederi AS firması için inşa edilen Reefer Genel Kargo Gemisi düzenlenen törenle suya indirildi.

Oddrun With ismi verilen gemi, 86,18 metre uzunluğa ve 19,50 metre genişliğe sahip. Genel kargo, dondurulmuş ürün ve konteyner kargolarının kombine sevkiyatı için tasarlan gemide Norveç kıyılarındaki somon çiftliklerine balık yemi temini için bir boşaltma sistemi de bulanacak.

Gemide, boşaltma sırasında vinçlerden üretilen enerjinin depolanmasını ve dönüştürülen enerjinin gemi üzerindeki bataryalara yönlendirilmesini sağlayan rejenerasyon teknolojisi bulunacak ve limanda beklerken aküleri şarj edilebilecek.

LNG makineler ve bataryalar ile Hibrit şekilde çalışacak olan geminin aküleri, şaftlı jeneratörler ve dizel jeneratörlerle şarj edilebiliyor.

Doğalgaz sıvı halden gaz hale dönüştürülken elde edilen eksi sıcaklık ile soğuk kargo
ambarlarını -27 C’ye kadar soğutabilecek olan gemi, dondurulmuş ürünlerin taşınması için bu tür yeni teknolojilere sahip ilk gemi olacak.

Oddrun With’in suya indirme töreninde konuşma yapan Tersan Genel Müdürü Mehmet Gazioğlu, ‘‘Eğil Ulvan Rederi AS için yapılan bu gemiden gurur duyuyoruz. Bu gemi tersanemiz ve ülkemiz için çok önemli çünkü bu gemide bir dizi yeni ve çevreye duyarlı teknolojiyi aynı anda uyguluyoruz. Tüm paydaşlarımıza, tedarikçilerimize ve esas olarak bu geminin inşasında çalışan ve büyük çaba gösteren çalışanlarımıza çok teşekkür ederiz,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın