TCMB Hazine’ye 49,3 milyar lira aktaracak

MDN İstanbul

Merkez Bankası Olağanüstü Genel Kurul toplantısı tamamlandı. Toplantıda, 2021 yılı dönem kârı üzerinden kâr payı avansı ödenmesine ve 2020 yılı kârından ayrılan ihtiyat akçesinin hissedarlarına dağıtılmasına karar verildi. Toplantıda alınan karar çerçevesinde, 45 milyar lira kâr payı avans tutarı ile 4,3 milyar lira ihtiyat akçesinin hissedarlara dağıtımına başlandı.

Merkez Bankası, toplantıya ilişkin açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 3 Şubat 2022 (bugün) tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Genel Kurul toplantısında, Merkez Bankası 2021 yılı dönem kârı üzerinden kâr payı avansı ödenmesine ve 2020 yılı kârından ayrılan ihtiyat akçesinin dağıtılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda ve ilgili mevzuat çerçevesinde; 45 milyar Türk lirası kâr payı avans tutarının, 4,3 milyar Türk lirası ihtiyat akçesinin hissedarlara dağıtımına başlanmıştır,” denildi.

Merkez Bankası’nın banka ve bireysel hisselerinin hisse yapısı gereği bu dağıtımdan aldıkları paylar çok küçük miktarlardan oluşuyor. Dolayısıyla 49,3 milyar TL’lik payın hemen hemen tamamı Hazine’ye verilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın