TCMB faiz kararı öncesi bilinmesi gerekenler!

MDN İstanbul

Bu hafta yurt içi piyasalarında, perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası kararları bekleniyor. Piyasa beklentileri Merkez Bankası’nın para politikasında değişikliğe gitmemesi yönünde. Gedik Yatırım – Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onurcan Bal, merkez bankasının bu haftaki toplantısına dair öngörülerini MarineDeal News için kaleme aldı.

“TCMB’nin faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmiyor”
Bu hafta, 18 Ağustos Perşembe günü, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ağustos ayı Para Politikası Toplantısı (PPK) takip edilecek.

TCMB temmuz ayındaki toplantısında faiz oranlarında değişime gitmeyerek yüzde 14,00 olarak korumuştu. TCMB’nin ağustos ayı toplantısında da faiz oranlarında değişime gitmesi beklenmiyor.

Bir önceki toplantıda yayımlanan karar metni, önceki karar metinleriyle büyük ölçüde benzerlik gösterirken enflasyon tarafındaki değerlendirmelerde geçici etki ve baz etki ifadeleri çıkarılmıştı. Aynı zamanda küresel görünüm tarafında, artan resesyon ihtimaline yer verilirken olası resesyonun cari işlemler dengesi üzerinde baskı oluşturabileceği ifade edilmişti. TCMB temmuz ayı karar metninde makroihtiyati tedbirlerin kararlılıkla uygulanacağı, gerekirse ilave tedbirlerin devreye alınacağını belirtmişti.

Ağustos ayı toplantısında piyasadaki konsensus beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında bir değişime gidilmeyeceğini, son dönemdeki karar metinleriyle büyük ölçüde benzerlik ortaya koyan bir metin göreceğimizi ve makroihtiyati tedbirlere vurgunun devam edeceğini değerlendiriyoruz.

Yurt içinde haftanın öne çıkan gelişmesi olmakla birlikte faiz oranlarında değişimin beklenmediği bu toplantının fiyatlamalar üzerinde anlamlı bir etki bırakmasını beklemiyoruz. Bununla birlikte toplantı sonrasında ilk fiyatlamalarda kısa süreli de olsa oluşabilecek volatil fiyatlamalara karşı dikkatli olunması yararlı olacaktır.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın