Tartışmalı tanker Türk kara sularına girdikten sonra yönünü değiştirdi

MDN İstanbul

Tartışmalı tanker ADRIAN DARYA-1 bu sabah Türkiye karasularına girdi. Ancak Marine Traffic verilerine göre gemi, Türkiye karasularına girdikten bir müddet sonra yönünü 180 derece değiştirdi.

Gemi son sekiz haftadır diplomatik bir fırtınanın merkezinde bulunuyor. 4 Temmuz’da İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri Komandoları, Cebelitarık Boğazı’nda, AB yaptırımlarını ihlal ettiği ve Suriye’ye petrol kaçırdığı gerekçesiyle gemiye çıkmış, Cebelitarık İngiliz Deniz Aşırı Bölgesi’nde soruşturmalar tamamlanana kadar alıkoymuştu. Bölge Yüksek Mahkemesi tarafından geminin serbest bırakılmasına karar verilmesinin ardından Cebelitarık’tan ayrılarak, Yunanistan’ın Kalamata Limanı’na doğru intikal ettiğini AIS’ten yayınlamıştı. Yunanistan makamları varış limanı ve limana girme konusunda herhangi bir talep almadıklarını açıklamışlardı.

Geminin Mersin Limanı’na geleceğine ilişkin ortaya atılan iddialara, devlet üst düzey yetkilerince açıklama getirilmiş, geminin Türkiye’de herhangi bir limana uğramak için girişimde bulunmadığı bildirilmişti.

Bunu Paylaşın