İBB Kültür ile İBB Şehir Hatları’nın birlikte düzenlediği etkinliğin küratörlüğünü heykeltıraş Kemal Tufan yaptı. Tufan’ın yanı sıra Sevgi Karay, Ayla Turan, Kadriye İnal, Bülent Çınar, İlker Yardımcı ve Bahadır Çolak metalden, büyük ölçekli heykeller üretiyor.
565 yıllık tersanenin doklarından (havuz) gelen çekiç seslerine, sanatçıların çekiç, kaynak sesleri karıştı. Tersaneyle ilgili diğer işlerini sürdüren çalışanlar, sanatçıların da kaynak, saç kesme, bükme gibi işlerine yardımcı oldular. Her gün atölyede heykeltıraşları ziyaret eden çalışanlar, gemilerin bakım, onarım ve tutumlarında kullandıkları malzemelerin aynısı veya benzerleriyle üretilen eserlerin adım adım ayağa kalkmasını yakından izleme fırsatı buldular.
Eserler kamusal alanlara yerleştirilecek
12-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğin küratörü Kemal Tufan, kendisi ve katılan diğer sanatçıların ilk kez bir tersaneyi atölye olarak kullandıklarını söyledi. Tufan, “Muhteşem ve hayranlık duyduğumuz bir atölyenin içinde, ideal bir çalışma ortamındayız. Çalıştığımız mekânın ruhu bizi heyecanlandırıyor ve motive ediyor. Burası çok kıymetli bir yer. Daha geniş kitlelerce fark edilmesi ve tanınmasında umarım katkımız olur. Ürettiğimiz heykeller kamusal alanlarda, İstanbul’un kültür ve sanat tarihinde yıllarca yaşayacak. Biz kentin kültür sanat mirasına, çağdaş sanat eserleri koleksiyonuna sürekli olarak katkıda bulunmak istiyoruz,” dedi.
Üretilen eserler, İstanbul’un farklı kamusal alanlarına yerleştirilerek halkla buluşturulacak.
Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.