Tahtalı Barajı, kasım yağmurlarının etkisiyle doldu

MDN MEDIA

Kurak geçen eylül ve ekim aylarından sonra kasım ayı boyunca etkili olan yağmurların ardından, İzmir’de bulunan Tahtalı Barajı’nın doluluk oranı arttı

Kasım ayı boyunca yağan yağışlarla, kentin önemli ölçüde içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı’na toplam 4 milyon 410 bin metreküp su girişi gerçekleşti. İZSU Su Arıtma Dairesi Başkanı Serhat Ural, bu rakamın İzmir metropol alanındaki ilçelerin, 23 günlük su ihtiyacına denk geldiğini söyledi.

İzmir’in diğer barajları da doldu

İzmir ilinin diğer barajları hakkında da bilgi veren Ural, İzmir metropol alanını besleyen Balçova Barajı’na ise, 397 bin metreküp su girişi olduğunu belirtti. Bu miktarın da 23 günlük su ihtiyacına denk geldiğini ekledi. Çeşme ilçesini besleyen Kutlu Aktaş Barajı’na 362 bin metreküp su girişi olduğunu dile getiren Ural, bu miktarın 43 günlük su ihtiyacına tekabül ettiğine değindi. Ural, Gördes Barajı’na 2 milyon 459 bin metreküp su girişi kaydedilirken, Ürkmez Barajı’na 15 bin metreküp su girişi kaydedildiğini ekledi.

Nisan ayının sonuna kadar artış trendi öngörülüyor

Tahtalı Barajı’nın İzmir’in en önemli Barajı olduğunu belirten Ural, genel su ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayan barajın geçmiş yıllara kıyasla yaklaşık yüzde 12,7 oranında azaldığını söylerken, nisan ayı sonuna kadar su seviyelerinin daha da artmasını beklediklerini aktardı. Önemli olanın yağışların şiddeti değil, sürekliliği olduğunu belirten Ural, yağış dönemine girilse de vatandaşların su tasarrufu konusunda uyarılması gerektiğinin altını çizdi.

DHA

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın