Strategic Marine ve Surya Nautika arasında anlaşma

MDN İstanbul

Malezya merkezli operatör şirketi Surya Nautika, Singapurlu Strategic Marine Tersanesi’nden 4 adet Hızlı Mürettebat Teknesi sipariş etti. Southerly Designs of Australia tarafından tasarlanacak tekneler 40 metre uzunluğunda olacak.

Üçüncü jenerasyon hızlı tekneler Surya Nautika’nın Malezya’daki operasyonlarına uygun bir biçimde tasarlanacak ve 2023-2024 arasında kademeli olarak teslim edilecek.

Surya Nautika, Petronas, Shell ve ExxonMobil gibi enerji sektörünün öne çıkan temsilcilerine Malezya’daki açık deniz petrol, doğalgaz deniz taşımacılığı operasyonlarında açık deniz destek hizmetleri sunuyor.

Küresel petrol şirketlerinin özel gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan yeni tekneler, 1200m³/saat kapasiteli uzaktan kumandalı bir su monitörüne sahip olacak ve bu sayede yangınla mücadele görevlerini ve güvenlik beklemesini yürütmek için tam donanımlı hale getirecek.

Teknelerde ayrıca sabit hatveli pervaneleri çalıştıran üç Caterpillar C32 motoruyla sağlam ve verimli bir tahrik sistemi sağlanacak. İstasyona yanaşma ve manevra kabiliyeti ise pruvaya monte edilmiş bir tünel iticisi tarafından desteklenecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın