SSTEK’e üst düzey atama

MDN İstanbul

Savunma Sanayii Teknolojileri (SSTEK) Genel Müdür Yardımcılığına Alper Köse getirildi. Daha önce Savunma Sanayii Başkanlığı Deniz Araçları Daire Başkanı görevini yürüten Alper Köse Ocak 2022 itibarıyla SSTEK Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Savunma Sanayii Teknolojileri (SSTEK), 2016 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın yüzde 100 iştiraki olarak; savunma, havacılık, uzay ve anayurt güvenliği alanların da faaliyet göstermesi amacı ile kuruldu. Şirket, ülke savunması için kritik teknolojilerin yerli ve milli olarak geliştirilmesine ve üretilmesine destek vermek amacı ile yeni firmalar kurmakta ya da mevcut firmalara ortaklık sağlamakta.

Kamu ve özel sektör firmaları ile koordineli çalışılarak, ülke savunma sanayisinin; teknoloji, ürün, hizmet, kabiliyet ve kapasitesinin artırılması hedefleyen SSTEK’in faaliyet alanları; robotik, malzeme teknolojileri, nano teknolojileri, bilgi teknolojisi, siber güvenlik, biyo teknolojileri, genetik, silah teknolojileri, elektronik, mekanik ve mekatronik, optik, tahrik ve tahrip sistemleridir.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın