SSB akustik teknolojilerin yol haritasını oluşturuyor

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) teknoloji kazanımı çalışmaları kapsamında Odak Teknoloji Ağları (OTAĞ) Toplantıları vesilesiyle teknoloji bazlı Ar-Ge yol haritaları oluşturuyor. akustik otağ

Akustı̇k alanında 80 teknolojı̇ konusuna odaklanıldı
Teknoloji kazanımı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen Akustik Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) Kapanış Toplantısı SSB’de düzenlendi ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) teknoloji kazanımı çalışmaları kapsamında ülkemizde akustik teknolojileri alanında mevcut kabiliyetlerin ve kazanılması gereken millî kritik ve ileri teknolojilerin tespit edilmesi amacıyla 2020 yılında tüm paydaşların katılımıyla oluşturulan Akustik Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) çalışmalarının Kapanış Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, üniversiteler ve savunma sanayi firmalarının temsilcileri katıldı.

akustik otağ

‘Akustik teknolojilerdeki üstünlüğümüzü artırmak kritik öneme sahip’
SSB Başkanı Demir toplantıda yaptığı açıklamalarda, “Denizlerimizin güvenliği ve denizlerimizdeki ticari haklarımızın korunması açısından akustik teknolojilerindeki üstünlüğümüzü artırmak kritik öneme sahip” dedi. Demir, “Ar-Ge harcamaları toplam sektör cirosunun yaklaşık % 14’ünü oluşturuyor” ifadelerini de kullandı.

Hedeflerimiz doğrultusunda Başkanlığımızca Ar-Ge odak teknoloji yol haritalarımız çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet güçlerimizin kısa ve uzun dönem ihtiyaçlarını karşılamak için Ar-Ge çalışmalarımızı çok daha hızlı ve dinamik bir şekilde yürütebileceğimiz yeni bir yapı oluşturduk açıklamasını yapan İsmail Demir, “Odak teknoloji ağları çalışmalarımız kapsamında ileri teknoloji konularında ülkemizin bulunduğu noktayı ve bu kapsamda geliştirilmesi gereken ileri teknolojileri ülkemizin ortak aklıyla birlikte çalışıyor ve teknoloji önceliklendirmeleri yaparak projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

akustik otağ

Hedef, ileri teknoloji kazanımı
Başkanlık olarak ileri teknoloji kazanımı çalışmalarını bütüncül bir yaklaşımla planlamayı, takip etmeyi ve desteklemeyi hedeflediklerini belirten Demir, Ar-Ge projelerine hayat vermenin temel gayeleri arasında olduğunu, özgün ürün ve teknoloji geliştirmeye yönelik olarak Ar-Ge alanında 4,1 milyar TL değerinde proje çalışması başlatıldığını, son 5 yılda 1,2 milyar TL değerinde proje gerçekleştirildiğini ve Ar-Ge harcamalarının toplam sektör cirosunun yaklaşık % 14’üne tekabül ettiğini de sözlerine ekledi.

Sonuçları Kapanış Toplantısı ile duyurulan Akustik OTAĞ çalışmalarının, 2022 yılı içinde Akustik OTAĞ Sonuç Raporu’nun yayımlanarak Akustik Teknolojileri Yol Haritası’nın oluşturulması ile tamamlanması hedeflenmekte.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın