Sparta için son yatırım kararı açıklandı

MDN MEDIA

Norveç merkezli Equinor ve Shell’in alt firması Shell Offshore Inc, ABD Güney Kıyısı’nda bulunan Sparta derin deniz projesinde son yatırım kararlarını açıkladı

2028’de üretime başlaması planlanan projenin, 100,000 varil petrol eşdeğeri kapasiteye ulaşması bekleniyor.

Equinor, 2012’de keşfedilen Sparta’nın yüzde 49 hissesinin sahibiyken, Shell Offshore ise yüzde 51 hissesine sahip. Proje kapsamında, yüzer üretim platformuna bağlanacak olan 8 petrol kuyusu açılacak. Platformda elektrikli basınçlı ekipmanlar kullanılacak.

Equinor, Exploration and Production International Başkan Yardımcısı Philippe Mathieu, Shell ile beraber Sparta projesinde bu önemli gelişmeyi yakaladıkları için mutlu olduğunu söylerken, Sparta’nın Equinor’un uluslararası iş portföyünde bu yılki üçüncü son yatırım kararı olduğunu belirtti. Mathieu, uluslararası işlerinde Amerika’nın önemli bir yeri olduğunu söylerken, firma olarak karbon verimliliğine odaklanan değerler yaratmaya devam edeceklerini de ekledi.

Shell’in Integrated Gas & Upstream Müdürü Zoë Yujnovich, bu derin deniz projesinin avantajlı pozisyonlarından güç alarak önceki girişimlerini tekrarlamanın önemini gösterdiğini ifade etti. Yujnovich, bu yatırım kararının bugün ve gelecekte güvenli enerji tedarikini mümkün kılan, enerji verimliliğinin en yüksek olduğu iddialı projeleri seçmeye devam edeceklerinin bir göstergesi olduğunu da ekledi.

gCaptain

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın