Singapur’da yakıt sebebiyle sadece 2 gemi bağlandı

MDN İstanbul

Dünyanın en işlek limanlarından olan Singapur Limanı, 2020 yılının ilk çeyreğinde uyumlu olmayan yakıt kullanmaktan bağlanan gemi sayısının sadece 2 olduğu ve şu ana kadar IMO 2020 kurallarına yüksek düzeyde uyum sağlandığını belirtti.

Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi (MPA), yılın ilk çeyreğinde limana çağırılan gemilerin yüzde 96’sının uyumlu yakıt kullandığını belirtti. Açık döngülü scrubber kullanan gemiler bu sayıya dâhil edilmedi çünkü gemilerin Singapur sularında düşük sülfürlü yakıt kullanmaları zorunluluk teşkil ediyor.

MPA, yılın ilk çeyreğinde 326 adet Liman Devleti Kontrolü (PSC) ve Bayrak Devleti Kontrolü (FSC) denetimi yapıldığını belirtti. Bu süreçte, PSC denetimlerinin ardından uyumlu olmayan yakıt kullandıkları tespit edilen uluslararası tescile sahip iki adet geminin bağlandığı ve gemilerin uyumlu olan yakıta geçtikten sonra Liman’dan ayrılmalarına izin verildiği bildirildi.

Yetkililer ayrıca yakıt sülfürü oranının marjinal olarak yüzde 0,5’i aştığı dönemde 12 adet gemi tespit edildiğini belirttiler.

Bunun nedeninin akaryakıt tankları ve borulardaki yüksek kükürtlü yakıt kalıntıları olduğunu tahmin ettiklerini belirten yetkililer, Singapur sularında açık döngülü scrubber kullanımı yasağını delen bir gemiye rastlanmadığını da belirttiler.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın