Almanya’dan sığ sulara optimize gemi

MDN MEDIA

Alman merkezli HGK Shipping, 15 Eylül 2023’te Hollanda’da bulunan De Gerlien Van Tiem Tersanesi’nden sığ su seviyeleriyle başa çıkmak için dizel elektrik sürüş sistemli ve ekstra geniş dizaynlı bir gaz tankeri sipariş etti

Domestik nakliye firması HGK’nin filosuna ekleyeceği gemi, su seviyesi düşük olsa da seferlerine devam edebileceği için firmanın taşıma kapasitesini maksimuma çıkaracak. GAS 96, Hollanda ve Almanyalı iki kimyasal firmasının şartlarına göre geliştirildi. Gemi, 2025’den itibaren yapılan, uzun dönem anlaşmanın bir parçası olarak iki şirkete de tedarik garantisi verecek.

GAS 96, HGK Shipping’in tolere edilebilir sığ su koşullarını dizel elektrikli motorla birleştiren üçüncü gemisi olacak. HGK, gaz tankeri nakliyesinde bu iki özelliği gemide bir araya getiren ilk firma olma özelliğini taşıyor. GAS 96’nın dizaynı, firmanın kendi tasarım merkezinde geliştirildi. Geminin su çekimi 1.2 metreye kadar düşse bile geniş yükleme hacmi 300 tonu bulan gemi, 110 x 15 metre. Maksimum dolum kapasitesi ise, 2.500 tondan fazla.

Sert koşullara uyum sağlamak için açılan yol

 HGK Genel Müdürü Anke Bestmann, GAS 96’nın konsept ve dizaynının müşterinin zorlu ihtiyaçlarına rağmen sürekliliği sağlama fikrinden çıktığını söyledi. Bestmann, tasarımın, GAS 94’ün ve mega mavnaların modelini ideal bir şekilde birleştirerek alışılmadık ölçüleri domestik sularda verimli ve güvenli bir şekilde taşıyabileceklerini kanıtlamakta yardım ettiğini söyledi.

Son yapısal işlerinin De Gerlien Van Tiem Tersanesi’nde tamamlanması beklenen geminin gövdesi Doğu Avrupa’da bir tersanede inşa edilecek. Yükleme sistemi hidrojen türevleri ve amonyak gibi enerji geçişli yakıtları taşıyabilecek gibi tarzda inşa edilecek.

Yeni gaz tankerinin 2025’in dördüncü çeyreğinde seferlere başlaması planlanıyor.

Maritime Today

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın