Serinin ilk gemisi teslim edildi

MDN İstanbul

Bjørg Pauline

Tersan Tersanesi’nin bugüne kadar inşa ettiği en büyük canlı balık taşıma gemisi olan Bjørg Pauline’yi teslim etti. Norveçli Nordlaks’a teslim edilen ve serinin ilk gemisi olan Bjørg Pauline LNG ve akü ile hibrit çalışıyor. Tahrik sistemi ve teknolojik olarak gelişmiş balık taşıma sistemleri ile benzersiz bir gemi olan Bjørg Pauline 85,54 metre uzunluğunda ve 19 metre genişliğinde.

Her biri 135 m3 iki adet LNG tankı ve bunlara bağlı dört ayrı yakıt şartlandırma sistemi ile yenilikçi tasarımı sayesinde benzersiz bir gemi olan Bjørg Pauline, gaz motorlarının kullanılması ile geleneksel dizel motora kıyasla CO2 emisyonlarında yüzde 30 azalma sağlayacak. Geminin, sıvılaştırılmış doğalgaz kullanımı ile NOx emisyonlarında ise yüzde 90 azalma sağlaması hedefleniyor.

4,300 m3 kargo ambar kapasitesine sahip olan gemide ayrıca balıkları deniz bakterilerinden kurtarmaya yarayan balık arıtma sistemi bulunuyor. Mürettebatı için geniş ve konforlu yaşam mahalli ile donatılan gemi, NSK Ship Design tarafından tasarlandı ve DNV gözetiminde inşa edildi. Harald Martin adını taşıyan serinin LNG ile çalışan ikinci canlı balık taşıyıcısının inşası da Tersan Tersanesi’nde devam ederken, geminin bu yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor.

İki gemi, Bjorg Pauline ve Harald Martin, Nordlaks’ın çığır açan, devrim niteliğindeki; adını şirketin başkanı Josten Albert Refnes’ten alan somon balığı çiftliğine hizmet verecek. Gemiler balık çiftliği ile online bağlantı sistemi sayesinde koordineli çalışacak. 395 metre uzunluğundaki gemi şeklindeki yüzer balık çiftliği, 47×47 metrelik altı adet ünitede toplam 10 bin ton balık tutabilme kapasitesine sahip.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın