Selay, “Harpa Doris”i suya indirdi

MDN İstanbul

Tuzla’da Selay denizcilik tarafından inşa edilen “Harpa Doris” adlı kimyasal tanker törenle denize indirildi

“Vadero Shipping” şirketine 8,5 milyon euro karşılığında satılan ve 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Harpa Doris’in en önemli özellikleri arasında, üst düzey yanaşma ve boşaltma tekniklerinin yanısıra en az yakıtla en yüksek hıza ulaşabilme yeteneğine sahip olması gösteriliyor. Tören sonrası MarineDeal News’a konuşan Selay Tersanesi Genel Müdürü Osman Yalman, Vadero Shipping’e yapılan dört gemilik siparişin ikinci gemisi olan bu geminin sektörün hala ayakta olduğunun, bu karamsarlık ortamında siparişlerin devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Üçüncü ve dördücü gemilerin de dört ay içerisinde teslim edileceğini belirten Yalman, “Bir senede dört adet gemiyi denize indirmiş olacağız” dedi.
Osman Yalman, Selay Denizcilik’in gelecekle ilgili yeni projelerinde özelikle bunkering tarzı gemiler üzerinde durduklarını belirtti. Kısa bir süre sonra sektörün 1500 ve 6000 dwt arasındaki bu tip gemilere ihtiyaç duyacağını söyleyen Yalman, “Bunkering gemileri çok eski oldukları için yakın zamanda tamamen devre dışı kalacaklar. Bütün bayrak hükümetleri bunker filolarını yenilemek için imzalarını attılar. Bizim tercihimiz 3000 dwt’lik bunkerler” dedi.

Kızılay Suyu ile iddialı
Selay Grubu’nun Kızılay Suları’nı satın almasıyla ilgili de bilgi veren Yalman, “Kızılay Su bizi heyecanlandıran yeni bir yatırımımız. Onu üç-dört senede bir milyar dolarlık bir proje haline getireceğiz. Dünyada halen suların yüzde 80’i İsrail, Fransız, İngiliz ve İsveçliler’in elinde. Bunların arasında tek Türk Kızılay Suyu yerli. Bizim kaynak suyumuz Şile-Ömerli ormanlarının zirvesinde, 286 metre aşağıdan geliyor. Profesörler bunun dünyanın en iyi suyu olduğunu söylüyorlar. Bu vesileyle Kızılay Suları’na hak ettiği değeri kazandıracağız.

Bunu Paylaşın