Seçimin galibi Kalkavan

MDN İstanbul

İMEAK Deniz Ticaret Odası Genel Kurulu’nda 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre, kullanılan 3 bin 860 oyun 2 bin 135’ini alan Metin Kalkavan yeniden başkanlığa seçildi. Seçimin diğer adayı Salih Zeki Çakır ise 1715 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre 116 meclis üyeliğinin 98’i Beyaz Listeden 13’ü kırmızı listeden 5’i ise pembe listeden seçildi.

47 meslek komitesinde yapılan seçimlerde 41 meslek komitesini Metin Kalkavan’ın ekibi, 5 meslek komitesini ise Salih Zeki Çakır’ın ekibi kazanırken, 38 numaralı sandıkta pembe listeyle seçime giren bağımsızlar seçimi kazanarak  DTO meclisine seçildiler. Seçim DTO’nun 31 yıllık tarihindeki en yüksek katılımlı seçim olarak tarihe geçerken, denizcilik sektörünün bütün paydaşlarını bir araya getirdi.

Kıran kırana geçen seçimler sonrasında Metin Kalkavan yaptığı açıklamada; ”Artık seçim bitmiştir. Hepimizin rengi deniz mavisidir. Meclisimizin kapısı herkese açıktır. Bu seçimde bir kaybeden veya bir kazanan olmadı. Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum. Seçim listelerinde bir grup kırmızı, bir grup beyaz renkleri kullandı. Ama artık renkler değişti bu iki rengin birleşiminden mavi olur mu? Bence olur. Artık rengimiz deniz mavisidir” dedi.

Seçimler gayet keyifli bir havada geçerken, iki adayın taraftarlarının da centilmenliği ve rakiplerine saygısı dikkat çekti. En ufak bir tatsızlığın yaşanmadığı seçimlerden sonra beklentiler, sektörün bundan sonra da bütünlüğünü koruyarak, tarafların sektörü daha da ileriye götürme yolunda işbirliği yapması yönünde oluştu.

Bunu Paylaşın