SAYZEK Tanıtım Töreni ve Çalıştayı yapıldı

MDN MEDIA

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından organize edilen Savunma Sanayi Yapay Zekâ Yetenek Kümelenmesi (SAYZEK) Tanıtım Töreni ve Çalıştayı, Ankara’da gerçekleştirildi

SAYZEK Tanıtım Töreni ve Çalıştayı, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silâhlı Kuvvetleri, savunma sanayi firmaları, araştırma enstitüleri ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yetenek matrisi oluşturulması, odak alanlara yönelik işbirlikleri yürütülmesi, sivil alandaki çalışmaların savunma sanayisine kazandırılması, ürünleşme sürecinin hızlandırılması, ortak altyapılar ve laboratuvarlar ile kaynakların verimli kullanılması ve farkındalık eğitimleri ile yapay zekâ bilinci oluşturularak bu alanda yetenekli öğrencilerin sektöre kazandırılmasına olanak sağlayacak SAYZEK’in tanıtımı töreninde konuşan Savunma Sanayi Başkanı Görgün, “Bizler, yapay zekâyı geleceği şekillendiren, bugünü dönüştüren, bilgiyi güce, veriyi vizyona dönüştüren bir değer olarak görüyoruz. Savunma sanayimizde ihtiyaç olan yapay zekâ temelli çalışmaları, merkezi ve bütünleşik bir yapıda yönetip yönlendirerek daha ileri noktalara taşımak amacıyla kurduğumu Savunma Sanayi Yapay Zekâ Yetenek Kümelenmesi, ekosistem içerisinde paydaşlar arası etkileşimi ve farkındalığı artırarak, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi çalışmalarla etkin ve verimli çözümler üretecektir” dedi.

Yapay zekâ teknolojisini savunma sanayisine entegre edeceklerini söyleyen Görgün, sözlerine şu şekilde devam etti:

Oluşacak sinerji, yapay zekâ teknolojisinin savunma sanayi ürünlerimizdeki kullanımını hızlı bir şekilde artıracak, sektörümüzü yarınlara hazırlayacak çığır açısı teknolojilerde de örnek alınan ülke konumuna yükseltecektir.

Bunu Paylaşın