Savunma Sanayii Başkanlığı yeni yıl bütçesi TBMM Kurulu’nda kabul edildi

MDN İstanbul

5 Bant

 

On gündür devam eden Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmeleri bugün itibarıyla sona erdi ve Savunma Sanayii Başkanlığı ’nın yeni yıl bütçe düzenlemesi TBMM Kurulu tarafından kabul edildi.

Dünkü programda konuşmaların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı’nın 2023 bütçeleri kabul edildi.

“Orman yangınlarıyla ilgili Savunma Sanayii Başkanlığı’na aktarılan paraların ne olduğu?” sorusuna da cevap veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şunları kaydetti:

Savunma Sanayii Başkanlığı’nca orman yangınlarıyla mücadele faaliyetlerinde kullanılması için 35’i hafif sınıf, 10’u ağır sınıf ve 10’u gece görev yapabilen toplamda 55 helikopter; 14 küçük tanker uçağı, 1 büyük tanker uçağı, 4 amfibik uçak olmak üzere toplam 19 uçak 2022-2024 yılları arasını kapsayacak şekilde 3 yıl için, yine 6 adet İHA da bir yıllığına kiralandı. Bu kapsamda bugüne kadar yangınla mücadelede kullanılan helikopter, uçak ve İHA sayısı açısından en yüksek seviyeye erişildi ve söz konusu bu araçlarla 2022 yangın sezonu boyunca başarılı şekilde yangınlara müdahalede bulunuldu.

Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayi Başkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, “TBMM Genel Kurulu’nda; 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin Başkanlığımızın da içinde bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Bütçesi kabul edildi. Savunma Sanayii projelerimize son sürat devam edeceğimiz bütçemiz hayırlı uğurlu olsun.” açıklamasını yaptı.

 

Bunu Paylaşın