Sanmar’ın yeni römorkörü için “Christening Ceremony” isim verme töreni

MDN İstanbul

Sanmar’ın Altınova Tersanesi’nde 16 Aralık 2023’te Alman operatör H. Schramm Towage’ın filosuna katılacak yeni liman römorkörü için vaftiz (Christening Ceremony) ve isim verme törenleri gerçekleşti. BO ismi verilen yeni römorkörün isim annesi Lara König.

Kanadalı Robert Allan Ltd tarafından yapılan yenilikçi TRAktor-Z 2500SX (Sanmar eXclusive) tasarımıyla Sanmar Tersanesi Altınova’da üretilen römorkör, hem liman hem gemi çekme, yanaştırma hem de yedekleme görevlerinde maksimum verim elde edebilmek için özel olarak tasarlandı.

İki adet yüksek hızlı, elektronik kontrollü, EPA Tier III ve IMO Tier II uyumlu CAT 3516C HD D-rated deniz dizel motoruyla güçlendirilen ve 12 knot hıza ulaşabilen BO, 75 ton çekme gücüne sahip. BO, 25.3 metre boyunda, 12 metre eninde ve Fi-Fi 1 yangın sistemine sahip.

Deliçay XIV olarak bilinen BO, Sanmar’ın Schramm’a teslim ettiği altıncı römorkör olacak. Sanmar, Schramm’a 45 ton çekme gücünde, çift pervaneli CORVIN isimli ilk römorkörü 2005’te teslim etti. Ardından sırasıyla; 2007’de CORVIN II, 2009’da MAX, 2012’de TORSTEN ve 71 ton çekme gücünde ATD (Azimuth Tractor Drive) römorkör SÖNKE 2020’de teslim edilmişti.

İsim verme törenine; Hans-Helmut Schramm ve H. Schramm Towage Genel Müdürü Nico Andritter-Witt; Robert Allan Ltd Başkanı ve CEO’su Michael S. Fitzpatrick ve Orta Doğu İş Geliştirme Direktörü Oben Naki, Fairplay Towage Genel Müdürü Philip Harmstorf ve Kıdemli Satış Müdürü Finn Roppel gibi önemli isimler katıldı.

Törende konuşan Sanmar Tersaneleri Ticari Direktörü Rüçhan Çıvgın şunları söyledi:

Sektörümüz, yeni teknolojilerin devreye girmesiyle birlikte büyük bir değişim sürecinden geçiyor, hepimiz için heyecan verici ve zorlu bir dönem. Bütün bu değişimlere rağmen ‘isim koyma’ törenleri gibi köklü geleneklerin devam etmesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Bunlar geçmişle kurulan bir bağdır, son başarılarımıza işaret eden bir kilometre taşıdır ve gelecek için umut verir. Değerli misafirlerimizin etkinliğe katılmasından büyük mutluluk duyuyorum. BO, kendi sınıfının bugüne kadarki teknolojik açıdan en gelişmiş ve çevre dostu olan güçlü römorkörü. Özel operasyonel ihtiyaçlarını karşıladığından emin olmak için Schramm Towage ile yakın işbirliği içinde çalıştık.

H. Schramm Towage Genel Müdürü Nico Andritter-Witt ise şunları söyledi:

Bu römorkör, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için mükemmel bir römorkör ve onu Ocak 2024’te filomuza alacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yeni takviyeyle geleceğe yönelik iyi bir konumda olacağız.

Bunu Paylaşın